MATIJA DJANJESIC/CROPIX
RIJEČ TRENERA

Tramezzani uoči derbija s Osijekom na Poljudu: ‘Imaju najboljeg trenera u prvenstvu u ovom trenutku‘

‘ Želim da ovu utakmicu igramo također i mirni i mentalno opušteni‘
Piše: Frane Vulas/SDObjavljeno: 15. travanj 2021. 12:31

U petak u 20.30 sati u derbiju kola Hajduk na Poljudu dočekuje Osijek Nenada Bjelice. Uoči ogleda trener Hajduka Paolo Tramezzani je kazao.

- Smatram da je Osijek vrlo dobra momčad. Imaju odličnu sezonu. Po meni, imaju najboljeg trenera u prvenstvu u ovom trenutku. Pokazao je mnogo, čestitam mu na tome. Čestitke su više nego zaslužene – rekao je Tramezzani, pa potom pohvalio i svoju momčad.

- Čestitke i mojim igračima, za ono što rade u posljednjim utakmicama. Za mene je ovo jedna u nizu onih važnih utakmica, koje svi mi takvima i doživljavamo. Znamo da se moramo suprotstaviti jakom suparniku koji će nastojati u našoj kući nastaviti živjeti svoj san, odnosno željeti osvojiti naslov prvaka. Stoga moramo biti vrlo oprezni i odgovoriti na njihov sustav, na njihov način igre, a istovremeno moramo nastojati igrati svoju igru i pokazati svoju kvalitetu.

- Kvalitetu koju su moji momci u posljednjem razdoblju pokazali da imaju, nastojeći možda poboljšati se u nekim aspektima i fazama igre, zatvoriti sve prostore i ograničiti goste u onome u čemu su najbolji – prenosi Slobodna Dalmacija rijrči talijanskog stručnjaka. Strateg „bijelih” naglasio je da ovo nije okršaj dva trenera nego Hajduka i Osijeka.

- Želim da ovu utakmicu igramo također i mirni i mentalno opušteni. I to stoga jer su sve utakmice važne, a možda još i više ove u završnici sezone. Po meni je važno da u njih uđemo spremni i da znamo što moramo činiti. Ne vjerujem da je ovo utakmica Tramezzani protiv Bjelice, premda je među nama mnogo uzajamnog poštovanja. Znamo da je pred nama put kojim trebamo nastaviti. Imamo ispred sebe zadatak, privesti kraju posao kojeg smo započeli zajedno prije dva i pol mjeseca.

- Puni smo entuzijazma u onome što radimo, entuzijazma imaju momci u svakodnevnom radu, stalno je prisutan među nama, puno je pozitivnih stvari i osim samih rezultata. Potrebno je znati upravljati tim utakmicama, vlastite pogreške trebamo smanjiti na minimum i istovremeno pokušati iskoristiti sve ono što bi ti mogao ponuditi suparnik. Nedostaje nam još u nekim trenucima čitanje nekih situacija tijekom same utakmice. Nadam se da od ove utakmice s Osijekom možemo učiniti korak naprijed i u tom smjeru – istaknuo je Tramezzani.

Osijek je studiozno proučavan, sastav iz Gradskog vrta odličan je u svim linijama.

- Analizirali smo sve posljednje utakmice našeg suparnika, jasno je da im se dolaskom Santinija u siječanjskom prijelaznom roku momčad promijenila, oslanjaju se mnogo na njega i Miereza, igraju s dvojicom napadača. Igrali su mnoge utakmice i s trojicom u zadnjoj liniji. Bez obzira na načine i sustave igre koji obično mogu umanjiti ideje igre i individualne kvalitete, smatram da su jako dobri u obje faze igre, s loptom i bez nje.

- Imaju i dvojicu veznih igrača, također dobrih koji mogu uvijek biti spremni pokriti prostor kojeg treba braniti. Iza su vrlo jaki, uspijevaju igrati i čovjeka i na otvorenom prostoru, a mi ćemo na strateškoj razini trebati pronaći prostore u kojima bi došla do izražaja naša kvaliteta – rekao je Tramezzani. Potom se Talijan osvrnuo na predstave svoje momčadi.

- Mislim da smo se u posljednjim utakmicama poboljšali u fazi igre kada nemamo posjed, riskiramo malo straga i obično smo prema naprijed opasniji od naših suparnika, neovisno o golovima koje uspijevamo realizirati. Snaga i kompaktnost straga daju nam više sigurnosti i mirnoće kad imamo posjed. Svjesni smo da s individualnim kvalitetama koje imamo naprijed uspijevamo stvarati prilike za zgoditak. A kada stvaramo prilike za gol, uspijevamo ih i realizirati.

Rezultati su solidni, kritike su usmjerene na siromašnost u ofenzivnom dijelu, ali Tramezzani je od dolaska obrambeno poprilično stabilizirao momčad.

- Nastojimo poboljšati stvari koje možemo poboljšati. Ima još mnogo stvari na kojima možemo raditi, ali ono što me čini zadovoljnim je kad danas vidim s kojim duhom moji momci stižu na treninge, s kojim počinju raditi. Rijetko se dogodi da im moram podizati koncentraciju ili da trebam podići glas, zatražiti od njih da budu prisutni, da vjeruju u ono što čine, da daju više.

- Ono što u ovom trenutku moji igrači pružaju tijekom treninga, tijekom svih trenutaka kada su zajedno, doista je dobro. Po mojem mišljenju momčadi se grade na terenu, tijekom utakmica, u trenucima kada su zajedno. Po načinu na koji se ponašaju kada su zajedno, shvaćaš da je momčad jedinstvena, koliko je dobra i koliko imaju dobar duh – naglasio je Tramezzani.

Veznjak Hajduka Stanko Jurić je dan prije susreta kazao.

- Nadamo se da ćemo osvojiti nova tri boda. Znamo koliko je Osijek dobar, agresivan u sredini, kakve napadače ima. Znamo i njihove mane, nadamo se da ćemo ih iskoristiti i da ćemo pobijediti.

Odlučivat će nijanse, momčad koja bude koncentriranija i konkretnija slavit će. Naš cilj je pobjeda, ništa osim toga – poručio je Jurić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
24. travanj 2024 16:48