VOJKO BASIC Cropix
RIJEČ TRENERA

Tramezzani uoči Istre: ‘Prije ne bismo uspjeli nadoknaditi rezultatski minus s igračem manje, a sada...‘

‘Mislim da rastemo u psihološkom pogledu i postajemo momčad koja se bori i izgara‘
Piše: Slobodna dalmacijaObjavljeno: 10. travanj 2021. 13:51

Hajduk u nedjelju gostuje u Puli kod Istre 1961, a utakmicu je najavio trener Bijelih Paolo Tramezzani.

- Moramo se dobro pripremiti za utakmicu i detaljno analizirati protivnika. S njima smo već igrali prije dva mjeseca i sigurno je da ih nećemo podcijeniti. Želimo nastaviti svoj put. Utakmica je za njih vrlo važna, ali isto tako i mi osjećamo njenu važnost i želimo se što bole pripremiti. Kao i inače, moji su igrači vrlo koncentrirani i dobro treniraju, puni su želje za igrom - rekao je Talijan pa se osvrnuo na partnerstvo Livaje i Umuta.

- Umut lako pronalazi put do gola. Dobro se slaže s Livajom i time doprinosi našim naporima da budemo opasni u napadu. Tu i Kačaniklić ima svoju ulogu, kao i Ljubičić i ostali igrači koji uđu u igru. Oni mnogo rade timski, a to stvara uvjete da njihova kvaliteta dođe do izražaja. Zadovoljan sam s onim što svakodnevno vidim od mojih igrača. Mislim da rastemo u psihološkom pogledu i postajemo momčad koja se bori i izgara. U prošloj smo utakmici vidjeli dobru reakciju kad smo se našli u teškoćama, vjerujem da prije dva mjeseca ne bismo uspjeli nadoknaditi rezultatski minus s igračem manje. Danas mi se čini da smo momčad koja je spremnija za suočavanje s izazovima. Nikad se ne štedimo.

Dobre vijesti su i da se Dimitrios Diamantakos, koji je već dulje vrijeme van stroja, napokon oporavio.

- Diamantakos nam se oporavio, trenirao je s momčadi i zadovoljni smo. Igrači koji su imali manjih problema također su spremni. Ipak, s obzirom na to da nam je ovo treća utakmica u osam dana, rizik za ozljede je prilično visok i moram to uzeti u obzir kada donosim konačnu odluku oko sastava za utakmicu - zaključio je trener Bijelih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 07:20