Paolo Tramezzani i Marko Livaja
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Tramezzanijeva poruka svlačionici: ‘Sretan sam, ali moramo bolje! Neću otkriti što sam rekao Livaji...‘

‘Moramo se još popraviti, iskoristiti svaki trening kako bi bili još bolji‘, smatra Talijan.
Piše: Sportske novosti/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. travanj 2021. 17:15

Hajduk je nakon reprezentativne stanke upisao glatku 2:0 pobjedu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, prestigao Rijeku na četvrtom mjestu, (ima i dvije utakmice manje), i ostavio Lokose na začelju prvenstvene tablice.

Prvi subotnji susret 27. kola HNL-a obilježio je prekrasan pogodak Marka Livaje u 15. minuti, a nova zvijezda Hajduka je asistirala i za drugi gol Bijelih Umutu Nayiru u 49. minuti.

Paolo Tramezzani nije krio zadovoljstvo nakon druge uzastopne pobjede.

"Pokušali smo od samog početka kontrolirati utakmicu, igrali smo s velikom strpljivošću. Nastojali smo graditi posjed iz zadnje linije i pronaći prostor. Nakon što smo zabili gol, igrali smo s još većim samopouzdanjem. Zadovoljni smo, jer nije bilo lako nakon reprezentativne pauze. Također, Umut i Kačaniklić su nakon dugo vremena igrali od prve minute, a početak susreta je bio u 13 sati, tako da nije bilo lako i zaista sam sretan zbog igrača. Zadovoljan sam s utakmicom, jer cijela igra i rezultat posljedica je duha s kojom moja momčad trenira!", rekao je Hajdukov trener i nastavio:

"Možemo još napredovati, posebno u fazi igre kad imamo loptu. Trebamo iskoristiti jednog od tri obrambena igrača, stopera, da stvorimo više prostora, brojčanu prednost u nadigravanju. Danas smo malo pokušali igrati na taj način, znamo da smo u dobrom trenutku, to me raduje, ali trebamo to na svakom treningu i na svakoj utakmici pokušati učiniti nešto više", prenosi Slobodna Dalmacija.

Što je rekao Marku Livaji poslije pogotka?

"A to ostaje između mene i Marka", samo se nasmijao.

O sljedećoj utakmici sa Slaven Belupom...

"Znamo da nema lakih utakmica, dobro znamo naš cilj i nema traženja izlika u tome da nismo spremni. Imamo vremena za pripremiti sljedeću utakmicu".

Samir Toplak prvi put je vodio Lokose protiv Hajduka...

"Mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom, limitirali smo Hajduk na ništa. Samo su zabili eurogol Livaje, a to je individualna kvaliteta. Međutim, mi smo puno griješili u dodavanjima i zato smo bili bezopasni. U drugom dijelu smo odmah na početku primili gol i naravno da onda moraš preuzeti određeni rizik, a onda protivnik stvori neke šanse i tako se to dogodi", rekao je Toplak i dodao:

image
Samir Toplak
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

"Nama fali dosta igrača i ti detalji odlučuju utakmice. Nema veze, idemo dalje, igra se još jedan krug prvenstva. Mi ćemo se kompletirati, već sad imamo naznake da smo napravili neke pomake. Liga je jako izjednačena, mi jesmo još uvijek zadnji, ali uvjeren sam da to nećemo ostati. Ne znam koliko ostale momčadi u ovom trenutku mogu napraviti pomak, ja sam uvjeren da mi možemo. Ima još dosta utakmica, jedna-dvije pobjede te sigurno dižu, ali igrači moraju vjerovati u to".

Lokomotiva je posljednja sa 20 bodova, tri manje od Varaždina na devetoj poziciji.

"Slijedi nam Dinamo, uvijek je to floskula da je to najlakša i najteža utakmica. Pokušat ćemo se dobro pripremiti, iskoristiti činjenicu da Dinamu taj susret dolazi između dvije europske utakmice. No, oni su stvarno u top formi, vidjeli smo u Varaždinu koliko su moćni i s drugom ekipom. Ne zamaram se tko će za njih igrati, mi smo sebi jako bitni i ako taj dvoboj iskoristimo za još jedan mali pomak, onda dolaze utakmice gdje će se i nas nešto pitati", zaključio je Toplak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:26