MATIJA DJANJESIC/CROPIX
BURNO U PULI

Tramezzaniju se omakla i poneka talijanska psovka, Istrani silno nezadovoljni suđenjem: ‘Oštećeni smo!‘

Mister 1:0 ide dalje. Otkad je preuzeo Hajduk, šest puta je pobijedio upravo tim rezultatom...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 11. travanj 2021. 20:06

Nakon utakmice na Drosini svakako je više razloga za zadovoljstvo imao Paolo Tramezzani. Talijan je "odigrao" utakmicu uz aut liniju, dirigirao na engleskom i talijanskom, a omakla mu se i poneka talijanska psovka prema domaćim igračima, prosvjedi prema sucu. Naposljetku zadovoljno je davao izjavu kolegama s TV-a...

Tramezzani je u Puli 13. put vodio Hajduk u Prvoj HNL i upisao osmu pobjedu, a ima i dva remija te tri poraza. Od tih osam trijumfa talijanski strateg čak ih je šest ostvario rezultatom 1:0. Prije nego što je Mister 1:0 iz Reggio Emilije preuzeo splitsku momčad, Bijeli su posljednju pobjedu tim rezultatom ostvarili još 11. lipnja 2020. godine upravo na gostovanju u Puli.

Pogledajte odlučujući gol:

No, i talijanski trener svjestan je da su bodovi u ovom trenutku za Hajduk ispred svega ostalog, to što je ih 75 posto ostvario tim minimalnim rezultatom po pitanju ljestvice apsolutno je nebitno. Dojam je nešto drugo, ali nekako sumnjamo da se njime 50-godišnjak previše opterećuje.

- Da, dobra tri boda, važna tri boda. Nastavljamo svoj put. Znali smo da neće biti lako, posebno u zadnjem dijelu sezone kada svima trebaju bodovi za neki cilj. Za prvaka, za plasman u Europu ili za ostanak u ligi. Sretan sam zbog načina na koji su moji igrači danas odigrali, njihovog stava na terenu te činjenice da se vraćamo s tri boda. Mislim da smo od prvog zvižduka djelovali dobro i pokušali kontrolirati utakmicu. Željeli smo njihove kontranapade spriječiti već u njihovom startu, jer u napadu imaju opasnih igrača. Sretan sam i zbog toga što je pogodak postigao naš obrambeni igrač, jer to pokazuje da i oni vjeruju u ono što radimo. I to je dobro. Sada se moramo dobro odmoriti jer nas već u petak očekuje važna utakmica protiv Osijeka, momčadi koja nas je posljednja pobijedila u prvenstvu. Tako da je pred nama uistinu važan zadatak - rekao je Tramezzani.

S druge strane Danijel Jumić je djelovao mirno pred mikrofonom, ali je i on za vrijeme utakmice u više navrata žustro prosvjedovao zbog odluka suca. Još je žešći bio njegov pomoćnik Lajtman, koji je dvaput požutio i uz Blagojevića vidio crveni karton...

- Čestitao bih igračima na pristupu, na maksimalnom angažmanu i fokusu, agresivnosti koju su pokazali. Dogovor je bio takav. Što se tiče krajnjeg rezultata, nismo danas uspjeli izgledati kako smo htjeli. Po našem dojmu stožera i igrača, kriterij suca bio je upitan. Jednostavno nismo uspjeli razviti naše akcije, jer je bilo dosta sjeckanja u igri i mišljenja smo da smo oštećeni.

Iz domaćih redova puno je povika na gol Hajduka. Tvrde da je bio prekršaj na Bosančiću prije nego je odbio u korner, a da su gostujući igrači nakon ubačaja u gužvi igrali rukom, slično kao i Gržan kad je u Rijeci poništen gol Lončara...

- Okrećemo se Kupu i Rijeci u srijedu. Ništa ovaj rezultat neće promijeniti u našem pristupu. To je nagrada našim igračima i učinit ćemo sve što možemo za prolaz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:59