Screenshot
DINAMOV JUNAK ZA SN

‘Trammezzani me oduševio kad je progovorio albanski, a Hajduk moja prekretnica! Dres? Nije bilo namjerno‘

Lirim Kastrati bio je uz Brunu Petkovića prvo Dinamovo ime nedjeljnog derbija s Hajdukom...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. travanj 2021. 12:59

LIRIM KASTRATI bio je prvo ime derbija, naravno, uz Brunu Petkovića. Njih dvojica kreirali su tu pobjedu protiv Hajduka. Kastrati je jedna od većih priča Dinamove momčadi ove sezone. Zabio je Cluju na početku sezone, važan gol, ne treba ni podsjećati. A onda je, malo-pomalo, pao u drugi plan, ulazio kao zamjena ili igrao one manje važne utakmice. Ali, svejedno, u HNL-u je zabio samo Hajduku, dva gola. Jedan na Poljudu, jedan sad u Maksimiru.

- Uvijek je dobro zabiti gol, a protiv Hajduka to je poseban osjećaj. To je veliki derbi, nije bitno u kakvoj je tko situaciji, drugačije je kad se zabije Hajduku - priča Kastrati dan nakon derbija.

Hvala treneru na šansi

Bilo je iznenađenje što je zaigrao u prvih 11, s obzirom na status koji je imao dosad, u takvoj utakmici početi od prve minute...

- Mene nije iznenadilo. Vidio je trener da treniram puno više nego prije. Hvala mu puno što mi je dao šansu, sigurno ću svaku utakmicu iskoristiti kad dobijem šansu i raditi sve da uvijek budemo tamo gdje nam je mjesto, na vrhu ljestvice.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Sad kad se vratimo na početak sezone i taj Cluj, je li sam očekivao više minuta, važnije uloge u ovoj fantastičnoj Dinamovoj sezoni?

- Kao i svaki igrač, imam periode pada forme, pa uzlazne putanje. Znamo svi kakav je klub Dinamo, tu je velika konkurencija, puno je tu igrača s potencijalom, gleda se tko je u kakvoj formi za svaku utakmicu. Dočekao sam šansu, iskoristio je, ali mogu puno bolje, nisam nikad zadovoljan. Ovaj gol i pobjeda su mi samo motiv više da i dalje radim i budem još bolji.

Imao je i on problema s prilagodbom u Dinamu, tako smo barem protumačili to što toliko oscilira?

- Naravno, nije isto kao u Lokomotivi, tu se traži puno više nego što sam radio tamo i pokušavam na svakom treningu raditi više. Pokušavam skrivati mane i radim ono što je bolje za mene.

Onda, hoće li derbi i gol Hajduku biti prekretnica u njegovom mandatu u Dinamu?

- Slažem se da je ovo prekretnica, sad imam samo veću motivaciju da igram što više. Imamo svaka tri dana novu utakmicu, to je dobro za mene, vjerujem da će biti više šanse i da ću je još bolje iskoristiti.

Kako mu je Petković dodao onu loptu, kao da si je sam nacrtao...

- Super, meni je puno lakše kad igra Bruno, jer on voli dati takva dodavanja.

Dinamo je na plus četiri, je li naslov prvaka, objektivno, osiguran?

- Ne, nismo osigurali naslov, ima puno utakmica do kraja, moramo u svakoj pokazati da smo tamo gdje zaslužujemo biti. Trener prije i poslije svake utakmice govori da to nije kraj, da moramo ponavljati svaku utakmicu i mi to upijamo.

Nego, slijedi kup ogled s Goricom. Koliko su Dinamovi igrači u tom filmu?

- Slavili smo pobjedu nad Hajdukom u svlačionici, ali nemamo vremena za slavlje, već stiže utakmica s Goricom. Fokusirani smo samo na to, moramo pobijediti.

Ne nedostaje motiva, želje, volje?

- Svaka utakmica ima težinu, ne moramo pričati o motivaciji i znamo koja je motivacija, prvo mjesto u HNL-u i osvajanje Kupa. U redu, mrvicu je razlika između Hajduka i neke druge momčadi, ali moramo u svakoj igrati maksimalno.

Koliko je Kastrati napredovao u Dinamu ove sezone?

- Napredovao sam, ali vidim da imam još više prostora za napredak. Nikad nisam zadovoljan sam sa sobom, uvijek mogu puno bolje, to je sigurno.

image
Screenshot

Nego, puno je interesa izazvala ona priča oko dresa koji je dao Hajdukovom treneru Paolu Tramezzaniju, kako je on to doživio?

- Kad sam se probudio vidio sam da je to izazvalo veliku pažnju, ali nije prvi put da mu dajem dres. Znam ga iz Albanije. Uvijek pričamo, pitao me na zagrijavanju mogu li mu dati dres, a ja svakome tko me pita dres, dajem. Nisam to napravio namjerno da tako izađe u javnosti, da ne bi netko pomislio, tako je ispalo, dao sam mu dres. I, to je to.

Negdje je izašlo da je i njega trenirao u Albaniji?

- Nije me trenirao, znam da je imao u Albaniji super rezultate u reprezentaciji, upoznali smo se prije prošlog derbija. Govorio je albanski, što me začudilo, oduševilo, stvarno rijetko tko nauči jezik. Uvijek mu dajem dres, ne vidim problem u tome.

Kastrati u Dinamu
34 utakmice
1767 minuta
4 gola
6 asistencija

Kastrati u nedjelju protiv Hajduka
73 minute
1 gol
1 udarac
45 dodira s loptom
25/29 točnih dodavanja

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:17