DUJE KALRIC/CROPIX Cropix
BRAZILAC NA ODLASKU

Transfer hajdukovca pred realizacijom! Ostali su samo liječnički i potpis, evo koliko će zaraditi Bijeli

Igrač kojeg je u jednom trenutku želio i Dinamo na korak je do odlaska s Poljuda
Piše: Slaven Alfirević/SDObjavljeno: 19. kolovoz 2021. 12:35

Jairo još nije prešao u Pafos, otišao je na Cipar obaviti liječnike preglede kako bi pristupio svom novom klubu.. Očekujemo to, što se kaže, svaki čas, prenosi Slobodna Dalmacija.

U Pafosu je sportski direktor naš Ivan Mance, ranije u Rijeci, a trener Slovenac Darko Milanič, nekoć poznat kao britki branič Partizana još u „onoj” ligi, zajedničkoj, koji je pak trenersku karijeru napravio u Sloveniji i sad je na novom poslu. Tek je došao ovog ljeta, a zanimljivo je da je minulih godina u Pafosu rekorder po trajanju na klupi bivši Hajdukov kormilar Željko Kopić, ostao je u Pafosu godinu i 18 dana. Milanič bi to sigurno želio nadmašiti, a da tako bude trebao bi mu pomoći – Jairo.

Ne želeći trčati puno unaprijed, treba samo reći da su razgovori odmakli i da se radi o odšteti od cca 300.000 eura za Hajduk. Jairo je, rekosmo, u trenutku bio s naše strane proglašen najboljim Brazilcem koji se pojavio u dresu Hajduka, imao je meteorski uspon, ali je na kraju kopnio u učinku, pa je uz bljeskove i tamu trenutno suočen s podatkom da je u posljednjih 39 kola HNLa zabio samo jedan pogodak!? Premda je ukupno nastupio 110 puta i 26 puta bio strijelac za „bijele”. Bio je puno bolji kad je došao prije tri godine iz PAOK-a nego u posljednju godinu i pol.

Dok je bio u Hajduku mogao je u Kairat, ali je odbio transfer od dva milijuna eura, radije je ostao živjeti u Splitu nego da ide u Kazahstan. Tada je uslijedio pad njegove forme, poklopio se s korona-pauzom, a kad ga je ujesen svejedno poželio Dinamo i to za 2,3 milijuna eura, Hajduk ga nije htio prodati u Maksimir...

Danas je suma odštete znatno manja i Jairo nudi poučnu priču. Naime, s prodajom igrača (katkad) ne treba puno čekati, jer cijena zna i padati, tko kaže da će uvijek rasti?! Jairo je baš takav primjer. U prosincu 2019., prije korone vrijedio je po transfermarktu dva milijuna eura, današnja procjena je ispod milijuna ... No, sve ovo pišemo čekajući potvrdu da se Jairo uputio prema Cipru. Mance i Milanič ga žele ...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 23:17