Mateo Marić
 Foto: Miljenko Karačić
SVE SE DOGODILO ‘PREKO NOĆI‘

Transfer koji obećava: U HNL stigao talentirani brat bivšeg vodećeg strijelca lige! ‘Jako sam iznenađen‘

Igračima Lokomotive na pripremama u Medulinu pridružio se 22-godišnji veznjak Širokog
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 11. siječanj 2021. 10:07

U subotu se novim suigračima na pripremama Lokomotive u Medulinu pridružio 22-godišnji vezni igrač Mateo Marić koji je stigao iz Širokog Brijega. Marić igra na poziciji zadnjeg veznog igrača i jesenas je bio nezamjenjiv u dresu plavih s Pecare koji su stigli do trećeg mjesta u Premijer ligi BiH.


- Imao sam još godinu i pol ugovora sa Širokim Brijegom. Na kraju jesenske polusezone nazvao me predsjednik Lokomotive i to je bio prvi kontakt. No, prije dva-tri dana došao je novi poziv i brzo smo se dogovorili. Lokomotiva je ponudila meni prihvatljive uvjete, a dogovorili su se i klubovi međusobno, tako da sam i iznenađen i sretan. Sve se odigralo brzo, a u isto vrijeme drago mi je zbog iskoraka u karijeri - kazao je Mateo Marić, kojem su dobrodošlicu među Lokose poželjeli njegovi nekadašnji suigrači Stipo Marković i Dominik Kovačić.

image
Foto: Miljenko Karačić


- Zahvalan sam obojici. Sigurno je da će mi pomoći da se malo snađem u novoj sredini. S Kovačićem sam ostao u dobrim odnosima još s Pecare. Često smo se čuli, razgovarali o svemu. Polako upoznajem i ostale suigrače. O momčadi sam čuo sve najbolje, a prvi dojmovi su zaista pozitivni. Sad je na meni da se nametnem treneru Jerki Leki. Nogomet je takav, promjene se događaju ponekad i neplanirano. Očekivao sam trenera Gorana Tomića, no sad je tu novi trener i na meni je da se nametnem - dodaje Marić.

image
Stariji brat Mirko Marić napravio je ime u Osijeku te ostvario transfer u Monzu
VLADO KOS/CROPIX

Ugovor još nije potpisan

I stariji brat Mirko Marić igrao je nekoć u Lokomotivi. Je li i on “blagoslovio” tvoj dolazak?
- Njegova riječ bila je vrlo važna u svemu. Pričao mi je sve najbolje o klubu, o uvjetima u kojima radi, o odnosima koji su vrlo korektni, a meni se svakako najviše svidjelo što je Lokomotiva sredina u kojoj mladi igrači imaju priliku za razvoj, za stjecanje iskustva. Sad je najvažnije da me zdravlje posluži, da prođem dobro pripreme. Potrudit ću se opravdati povjerenje. Nadam se da mi neće trebati puno vremena za prilagodbu. Ugovor još nisam potpisao, no to ću učiniti po povratku s priprema. Prijelazni rok počinje tek 18. siječnja.


Iza njega je odlična sezona u Širokom Brijegu, kako gleda na to iskustvo?
- Iskreno, bilo je emotivno rastati se od kluba koji mi je pružio priliku za razvoj, prvi profesionalni ugovor i priliku da se dokažem u vrlo jakoj konkurenciji. Jesenas smo zaista igrali dobar nogomet, krasilo nas je zajedništvo, sve smo iznenadili. Uvjeren sam da će Široki Brijeg izboriti Europu jer ima sve što treba, i iskustvo i mladost i dobre uvjete i kvalitetan rad. Široki Brijeg će mi, kamo god odem, ostati jedna lijepa uspomena - zaključio je mladi vezni igrač iz Gruda, kojeg će nakon Branka Karačića, Denisa Ćorića, Gorana Sablića, Goce Sedloskog i Tonija Karačića trenirati Jerko Leko, koji je nakon uspješne igračke na početku samostalne trenerske karijere.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 07:43