Joško Ponoš/CROPIX
SVE ŠPICE BIJELIH

Traži se napadač za ulazak u novu sezonu: Maglica, Kiš i Kouassi čekaju odlazak Gige!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. lipanj 2013. 13:37

Dok Jens Andersson na SP-u u Turskoj gleda ima li jeftin a dobar napadač za Hajduk među mladim Afrikancima iz selekcija U-20, u Sloveniji je prijateljske utakmice zapaženim golgeterskim učinkom otvorio Tomislav Kiš. Prije dvije godine Kiš je došao u Hajduk s titulom „prvog strijelca kadetske lige“. Postigao je 27 zgoditaka te sezone. U prvoj godini u Hajduku zabio je 23 komada u juniorima, međutim u premijernoj seniorskoj sezoni dao je tek tri zgoditka.

- Malo sam igrao, pa sam malo i zabio - kratko i jasno će kazati 19-ogodišnji Kiš.

Ivan Vuković prošle je godine bio prvi strijelac Bijelih u sva tri natjecanja. Zabio je ukupno 11 zgoditaka, upisao i 12 asistencija za ulogu najkorisnijeg igrača Hajduka u sezoni 2012/13. Međutim, Vuković je na odlasku. To nije tajna, zna se da Hajduk silno želi unovčiti igru i znanje 26-godišnjeg Crnogorca.

- Ima ponuda, ne žalim se. Koja će prevagnuti, gdje ću otići, to će klub odlučiti. Strategija je jasna, ovog ljeta klub planira zaraditi na mom transferu - iskreno je ispričao Vuković.

Ode li Vuković, a to je vrlo blizu realnog raspleta, Hajduk traži nasljednika. Što će ponuditi Andersson nakon povratka iz Turske, ostavit ćemo kao posebnu temu za buduća vremena, ali pitanje nasljednika iz aktualnog kadra može se postaviti i bez novog sportskog direktora. Na popisu su Maglica i tri napadača rođena 1994. godine.

- Prirodno bi bilo da Maglica bude moj nasljednik u igri s jednim klasičnim napadačem. Kakav će sustav biti, odredit će trener, ali logično bi bilo da Maglica bude prvi izbor iz sadašnjeg kadra - poručio je Vuković.

Maglica je prošle sezone imao nekoliko bljeskova, ali veći dio godine borio se s ozljedama. Zato se u sljedećoj sezoni od njega puno više očekuje. - Sjetite se koliko je meni trebalo vremena za adaptaciju - podsjetio je Vuković.

Istina, u odnosu na Vukovića, 21-godišnji napadač iz Bijele za korak je ispred Crnogorca. Ali problem je što Maglica trenutno liječi problem s 'ranjenom’ zadnjom ložom i neće još neko vrijeme ući u maksimalni trenažni proces. Nakon Maglice na popisu je Kouassi, kojeg Tudor vidi kao napadača, ali može igrati i desno krilo. Kouassi je zadovoljan svojim učinkom u proljetnoj polusezoni, ali za novo prvenstvo već je najavio:

- Očekujem između 10 do 15 zgoditaka!

Kouassi će imati veliku minutažu, to nije sporno, ali što će biti s Kišom, zanimljivo je pitanje. Hoćemo li i ove sezone s tribina slušati dozivanje “Kiš, Kiš, Kiš”...

- To bih i ja volio znati. Proteklo prvenstvo prošlo mi je bez prave minutaže. Zadnji gol zabio sam još u studenome prošle godine. Kako je to davno bilo. Nisam imao pravu šansu i ne bih želio da mi još jedna godina prođe bez igranja. Moj je prvi cilj igrati i zabijati. Prošle godine htio sam i na posudbu, ali nije me trener pustio - ispričao je Kiš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 05:25