JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
NAVIJAČI BI BILI ODUŠEVLJENI

‘Tražili su me Englezi, Hajduk ih je odbijao. Kad sam htio ostati, prodali su me! Htio bih se vratiti..‘

Mladić kojeg su uspoređivali s talijanskom legendom nije krio da bi se jednom rado vratio na Poljud.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2021. 16:32

Nekad se o Andriji Baliću, 23-godišnjem veznom igraču iz Splita pisalo kao o - Hajdukovom Pirlu. Poprilično je znamenita ta titula, naročito za mladića koji je kao golobrad, sa 17 godina upisao debi za momčad s Poljuda. I još k tome, kada se pogleda sva plejada veznih igrača koji su u godinama prije njega igrali na Poljudu... Stari plac da i ne spominjemo.

Balić je u veljači 2017. godine otišao u Udinese za, neki vele tri, neki vele četiri milijuna eura. Nikada vani nije pokazivao talent kakav je prezentirao u Hajduku iz kojeg je, kako veli za podcast Sportklub televizije, otišao prerano. Trenutno nastupa za slovačku Dunajsku Stredu u kojoj pruža dobre partije.

- Htio sam bolju ligu, u Italiju se nisam htio vratiti, ali ne mogu se požaliti. Moja želja je bila ostati, odigrao sam par dobrih utakmica i to je bilo ono što mi je trebalo, neki kontinuitet da krenem prema nivou na kojem želim biti. DAC-u je želja biti prvak, privatni je klub i nema pritiska, i zasad je ovo idealna okolina za mene. Uvjeti su nevjerojatni, trening kompleks izgleda nevjerojatno - rekao je Balić.

Vratio se i na svoje vrijeme u Hajduku:

image
Karijera Andrije Balića
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

- U Hajduku sam se brzo etablirao u prvoj momčadi, ali i prije sam imao ponuda, već sa 16 godina iz Engleske, kasnije i iz Španjolske, gdje sam ja i htio otići, ali Hajduk je sve te ponude odbijao. Kasnije kad ja nisam negdje htio otići, oni su prihvatili, bilo je tu čudnih događaja, ali sada ne bih o tome.

Otkrio je da je svojedobno želio ostati u Hajduku.

- Možda da, a možda i ne. Ja sam stvarno htio još godinu, dvije igrati u Hajduku, razviti se, steći neko iskustvo, ali to nije bilo moguće. I Igrački i kao čovjek sam sazrio u Italiji, evo ne znam što bih na to odgovorio.

A bi li se vratio?

- Pa čujte, teško mi je na to odgovoriti, puno stvari igra ulogu, ali sigurno je da bih razgovarao i da bih razmotrio tu ponudu. Bi li do toga došlo, teško je reći. Moja je želja vratiti se u Hajduk svakako, je li to za dvije godine, ili na kraju karijere, svakako imam želju. Jednog dana… - rekao je Andrija Balić za Sportklub.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:33