Nenad Dugi / Cropix
GORICA NAPADA HNS

'Tražimo 25 milijuna kuna! Idemo na sud, sjest će im na grbaču Fifa i Uefa'

'Razmišljamo o Međunarodnom sportskom sudu u Laussannei, uvjereni u pobjedu. Zbog Laussanne će na grbaču HNS-a sjesti Uefa i Fifa. Pa se neka gombaju!'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 03. listopad 2011. 18:40

Nenad Črnko, agilni predsjednik Gorice, pojašnjava što se događa nakon zaključka Arbitražnog suda HNS-a da je njegovom klubu nelegalno zapriječeno sudjelovanje u više nego zasluženo izborenoj 1. HNL:

- Arbitri su izvan snage stavili odluku Izvršnog odbora HNS-a o oduzimanju licence NK Gorici. Tek po našoj žalbi AS-u, Komisija za licenciranje ustanovila je da nam licencu treba uskratiti, što je 28. srpnja potvrdilo Žalbeno tijelo. Pitam: jesmo li do toga dana, 28. srpnja, bili prvoligaši? Očito je da jesmo. Pa zašto nismo sudjelovali u ždrijebu natjecateljskih brojeva 21. lipnja i odigrali 1. kolo 1. HNL!?

Goričani su svjesni da od profi-lige sada nema ništa, ali nikako ne prihvaćaju kako nemaju pravo na financijsku naknadu:

- Tražimo 25 milijuna kuna, temeljem onog što smo potrošili u prethodne tri sezone probijajući se u najviši nogometni razred, temeljem izmakle injekcije po 500 tisuća eura u četiri sljedeće godine od talijanskog partnera Givole kao i od drugih sponzora kojima kao drugoligaš nismo zanimljivi...

Ljuti ga što Kuća nogometa ne nudi ni kunu:

- E, pa, onda ćemo se u roku 30 dana javiti redovnom hrvatskom sudu. Razmišljamo i o obraćanju Međunarodnom sportskom sudu u Laussannei, uvjereni u pobjedu. Zbog Laussanne će na grbaču HNS-a sjesti Uefa i Fifa. Pa se neka gombaju!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 06:26