CROPIX
POVRATAK NA TRAVNJAK

Trebao je biti jedan od glavnih igrača Dinama, a onda je sve otišlo nizbrdo: ‘Prvo viroza, pa korona...‘

Pomalo zaboravljeni maksimirski lijevi bek u Šibeniku je iznenađujuće osvanuo kao Dinamov starter
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. studeni 2021. 09:53

Daniel Štefulj (22) prvi je put na Šubićevcu ove sezone u HNL-u za Dinamo odigrao svih devedeset minuta. Posljednji put je igrao kompletnu utakmicu protiv Valura u kvalifikacijama za Ligu prvaka, 7. srpnja ove godine, na startu sezone. Međutim, nakon toga Europu više nije vidio...

Također, na startu sezone u HNL-u zaigrao je u onom porazu od Slaven Belupa (0:2), šezdeset minuta, te onda još 22 minute protiv Hrvatskog dragovoljca. Skoro smo zaboravili da je igrač Dinama. I onda, konačno, Krznar je lijevom beku pokazao palac gore i uvrstio ga u udarnih jedanaest protiv Šibenika...

- Konačno? Da, to sam i ja pomislio... - kazao nam je s smiješkom na početku razgovora.

image
CROPIX

Sve sam podnio

Štefulj je iz Rijeke doveden u Dinamo da bude standardni lijevi bek. Tako se barem u plavom domu zborilo kad su ga angažirali. Odlično je igrao u Rijeci, njegovi prodori po boku i centaršutevi postali su nadaleko poznati. A onda je nakon tih početnih ogleda sezone s Valurom i Slavenom Belupom jednostavno nestao sa scene.

Kako je to proživljavao?

- Pa, kao što vidite, sve sam podnio. Da, moram kazati da me sve to malo unazadilo. Recimo da me sve prebacilo na neku negativu. Imao sam prvo neku virozu, pa sam dobio koronu, pa sam se ozlijedio... Ali, iako me spopala negativa, odlučio sam ipak na sve gledati s pozitivnije strane, po onoj “što te ne ubije, to te ojača”. Trenirao sam, čekao sam svoju priliku. Baš sam, recimo, dobro trenirao posljednja dva-tri tjedna i dobio sam priliku u Šibeniku, na kraju se sve isplatilo.

Vjeruje li da će sad konačno početi dobivati prilike u kontinuitetu?

- Pa, na Šubićevcu sam odigrao prvu kompletnu utakmicu nakon više od četiri mjeseca, svih devedeset minuta. Definitivno vjerujem da će sad sve krenuti na bolje. Na meni je i dalje dobro trenirati, dokazivati se iz treninga u trening. Sve će doći na svoje... Baš sam sad jako motiviran, podignulo mi se samopouzdanje, jedva čekam novi trening i novu utakmicu.

Sutra Modri igraju kup-utakmicu protiv njegovog bivšeg kluba Rijeke. Nada li se da će opet dobiti priliku?

- Mogu se ja nadati i očekivati priliku, ali je na treneru odluka tko će igrati, tko će biti u udarnih jedanaest. Ukoliko neću biti u udarnoj postavi, neću to gledati na negativan način. No, vjerujte da mi je motiv pred sutrašnju utakmicu narastao do neba. Radi se o mom bivšem klubu, pa samim time moraš imati veću motivaciju.

image
CROPIX

Nezgodni su

Kako mu njegovi bivši izgledaju ove sezone?

- Dobro se drže i igraju dobar nogomet. U odnosu na nas imaju prednost što igraju samo u HNL-u. Imaju utakmice uglavnom samo za vikend, pa se mogu bolje pripremati. Stvarno imaju dobru momčad i definitivno su nezgodan suparnik. To smo mogli vidjeti u ove dvije ovosezonske prvenstvene utakmice, koje su obje završile 3:3. Bitno jest da sutra uđemo u utakmicu na pravi način, svakako ne onako kako smo ušli na Rujevici kad smo prvo poluvrijeme gubili s 0:3. Ali, kad već spominjem tu utakmicu, sjajno smo se uspjeli vratiti, pokazali smo strašan karakter.

Kad je već spomenuo te dvije utakmice, onda valja apostrofirati da je na njima palo čak 12 pogodaka!? Hoće li takav vatromet golova biti i sutra?

- Mislim da će opet biti vatromet golova! Bit će ih puno... Ali, mi ćemo zabiti više. Zašto mislim da će opet biti golijade? Pa, mi igramo napadački, otvoreno, isto kao i oni. Zaista možemo očekivati pravi spektakl. Mi smo jaki napadački, jaka je i Rijeka, tranzicija im je odlična, a izvrsni su napadači Drmić i Murić.

Bez popravnog

Dobro, je li danas konačno na programu “treća sreća” za Dinamo, je li stiglo vrijeme za pobjedu?

- U Kupu nema neodlučenog, netko mora pobijediti. Nema popravnog, jedna je utakmica koja odlučuje tko prolazi tko ispada. Mi želimo pobijediti i nastaviti natjecanje u Kupu, mi branimo dvostruku krunu. Veliki sam optimist, vjerujem da ćemo sutra pobijediti Rijeku, te pobjednički dočekati prvenstveni okršaj s Hajdukom - zaključio je Štefulj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:57