Slavlje igrača Šibenika na Poljudu
 SCREENSHOT: HNK ŠIBENIK
ŠIBENČANI SLAVE NA POLJUDU

Trener Hajduka priznao što je sve bilo krivo: ‘Rezultat je majka svega! Ovo je upozorenje svima nama!‘

‘Sve smo probali, i sa razgovorom u poluvremenu, sa promjenom sustava, s drugim profilom igrača...‘
Piše: SN, Jurica RadićObjavljeno: 18. listopad 2020. 17:44

Pred 4500 gledatelja na Poljudu Hajduk je pretrpio neočekivani poraz od Šibenika.

Dalmatinski susjeti slavili su u 8. kolu s 1:0 golom Emira Sahitija iz 34. minute, a zanimljivo je kako je to bila prva pobjeda Šibenika nad Hajdukom nakon 17. listopada 2009. godine. Tada su također identičnim rezultatom slavili na Poljudu.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Nakon susreta oglasio se Hajdukov trener Hari Vukas.

"Zaslužena pobjeda Šibenika, a mi smo bili u kontra ritmu. Krivo donošenje odluka, pogrešan pristup. Upozorenje svima nama, jer bez obzira na Šibenik, ovakve utakmice na Poljudu Hajduk mora dobivati s više htijenja i želje. Nakon šanse u prvoj minuiti bili smo spori, inertni. Nekoliko prethodnih utakmica smo bili na nivou, ali sa Šibenikom nismo. Kasnili smo u dvobojima, kasnili smo u svemu. Sve smo probali, i sa razgovorom u poluvremenu, sa promjenom sustava, profilom igrača... ali velika većina igrača jednostavno nije bila u pravom ritmu. Znali smo da u drugom dijelu Šibenik neće izdržati ritam, pa smo uveli Umuta da pomogne Diamantakosu, ali nisu ga suigrači pronalazili u međuprostoru. Moramo dobro popričati o svim stvarima, nedopustiv je drugi poraz u nizu, jer rezultat je majka svega", rekao je Vukas.

Krunoslav Rendulić, trener Šibenika, imao je dakako puno razloga za zadovoljstvo.

"Čestitam moji igračima, i ovo je pokazalo a igramo bolje nego pokazuje stanje na ljestvici. I na Poljud smo došli otvorenog garda i zasluženo smo dobili. Tijekom utakmice nisam mijenjao ideje, u nekim trenucima smo visoko izlazili. Stavilismo tri stopera, jer Caktaš je druga špica i tu smo ih zatvorili sa viškom stopera. Sve ostalo je bilo kako treba. Hajduk? Dobra ekipa i nitko ne može igrati napadački i znam da se u jednoj fazi utakmice moraš braniti. I mi smo se branili i pojedinim trenucima, jer ipak je Hajduk s druge strane. Ali, smo se obranili. Znao sam da je ovo specifična utakmica za bivše i posuđene igrače Hajduk, ali svi su bili na nivou. Proveselit ćemo se malo nakon ove pobjede i onda ide raspored za Dinamo. Od utakmice do utakmice, svaka nosi tri boda. Nikada ne volim pročitati "nemamo što izgubiti". Imamo, jer svaka nosi tri boda", rekao je Rendulić.

Kratak komentar dao je i strijelac pobjedničkog gola Emir Sahiti.

"Sretan sam što sam zabio pogodak. Taktika? Analizirali smo utakmice Hajduka, da budemo agresivno. Status u Šibeniku mi je dobar, pokazao sam da mogu igrati, jer skoro godinu dana nisam bio u natjecateljskom ritmu", rekao je Sahiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. travanj 2024 02:01