DAMIR KRAJAC/CROPIX
Širi kadar

Trener Hajduka pronašao je svoju startnu postavu, gdje će naći prostora za dva ‘nova‘ igrača!?

Splitski klub u nedjelju će premijerno ove sezone morati igrati bez važnog veznjaka Stanka Jurića
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. listopad 2020. 23:45

Oporavlja se Stanko Jurić, trenira s momčadi, ali ipak ne igra u nedjelju prvenstvenu utakmicu sa Šibenikom na Poljudu radi tri žuta kartona. Neizostavni član prve momčadi Bijelih ove sezone propustit će, dakle, taj važan ligaški dvoboj s trenutačno posljednjeplasiranom momčadi HNL-a s naglaskom da je dosad upisao osam nastupa. Šest u prvenstvu i dva u europskim nadmetanjima. Nije zaigrao jedino u Hrvatskom nogometnom kupu s Graničarom, primarno radi ozljede, ali kako je taj susret inače bio prilika da se isprobaju igrači iz drugog plana, Šibenik se bilježi kao prva važna utakmica koju ne igra 24-godišnji veznjak.

Jača konkurencija

Stanko Jurić je jedan od devetorice Bijelih koji su upisali svih šest nastupa na početku novog izdanja HNL-a, s tim da su šestorica imala status startera u svim dvobojima. Posavec, Čolina, Caktaš, Jurić, Jradi i Gyurcso su okosnica momčadi, taj sekstet je započeo svaku prvenstvenu. Najviše minuta na travnjaku proveo je Posavec s maksimalnih 540 minuta, a slijedi Caktaš s 516, zatim Čolina s 500, Jurić s 487, Gyurcso s 486 i Jradi s 485 minuta.

Nema dvojbe, standardizirao je Hajdukov trener Hari Vukas svoju startnu postavu, jer preostala trojica koja su također skupili po šest nastupa popunjavaju još dva mjesta. Jakoliš na desnom beku, te Dimitrov u obrani. Obojica su zabilježila četiri utakmice od prve minute i po dva ulaska iz pričuve. Uz njih su Jairo, Diamantakos i Vušković. koji su izostajali radi kartona i time se kompletira startna postava Bijelih.

Prepoznatljivi sastav ima i također prepoznatljive pričuve. Darko Nejašmić profilirao se kao 12. igrač sa šest nastupa, od čega je pet puta ulazio s klupe, ali nije propustio nijednu utakmicu. Nakon 21-godišnjeg zadnjeg veznog četiri nastupa ima Dolček, koji je triput ulazio s klupe na poziciji lijevog beka i krila. Čuić je zamjena u veznom redu, kao i Atanasov, koji je sva tri nastupa upisao s klupe. Mujakić je alternacija za stopere i bilježi dva ulaska iz pričuve, dok je Todorović nakon dva starta preselio na klupu odakle ga je Vukas jednom podigao. Osim sedamnaestorice nabrojenih, još su kratke epizode imali veznjak Teklić, koji se oporavio od ozljede, napadači Kreković i Brnić, te polivalentni Tahiraj.

Hari Vukas je u 50 dana početka sezone pronašao prvu postavu i pet zamjena koristeći ukupno (s transferiranim Ismajlijem) 22 igrača ove sezone. Ali, u konkurenciju od Šibenika ulaze oporavljeni Simić u obrani i Turčin Umut Nayir u napadu, što pretpostavlja da će još manju minutažu imati jedan stoper kojeg je do sada koristio Vukas, te mlade napadačke nade kojima će se, barem na početku, sigurno pretpostaviti Umut. Uostalom, i činjenica da su Kreković i Brnić igrali za drugu momčad prošle nedjelje dosta govori.

Oporavkom Simića i posudbom Turčina Umuta bitno je Vukas proširio kadar s iskusnim igračima. Pojačao je konkurenciju u obrani i napadu uz standardizaciju momčadi što je uvijek prvi preduvjet uspjeha. Ali, rezultati će pokazati koliko je standardizacija bila pogođena. Samo rezultati.

Standardna postava u prvih šest kola

Posavec (6 nastupa) - Jakoliš (4 nastupa + 2 s klupe), Dimitrov (4 nastupa + 2 s klupe), Vušković (5 nastupa), Čolina (6 nastupa) - Jurić (6 nastupa), Jradi (6 nastupa) - Jairo (4 nastupa), Caktaš (6 nastupa), Gyurcso (6 nastupa), Diamantakos (4 nastupa).

HAJDUKOVA SEZONA

16/08/20.
Hajduk - Istra 1961 2:0
23/08/20.
Osijek - Hajduk 1:2
29/08/20.
Hajduk - Slaven Belupo 2:2
12/09/20.
Hajduk - Dinamo 1:2
17/09/20.
Renova - Hajduk 0:1
24/09/20.
Galatasaray - Hajduk 2:0
27/09/20.
Hajduk - Varaždin 2:0
03/10/20.
Gorica - Hajduk 2:1
06/10/20.
Graničar - Hajduk 1:2

653 minute na terenu ima Stanko Jurić za Hajduk u ovoj sezoni

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 03:35