MODRI U PULI

Trener Jurčić se vraća kući, Dinamo u dvoboju 13. kola otputovao na noge Istri!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2011. 18:39

Istra iza sebe ima 120 minuta iscrpljujuće utakmice protiv Varaždina, no s obzirom da su prošli taj su napor nekako lakše podnijeli. Osim toga, trener Pamić tvrdi da igrači nisu umorni, a da umor ne može i neće biti nikakva isprika za današnju utakmicu. Zanimljivost je, kako su kuglice odlučile da Istra baš protiv Dinama igra četvrtfinale kupa.

- Mi ćemo pokušati napasti, jer stvarno nema smisla braniti se protiv njih. Dugi su to pokušavali i nisu uspijevali. U dosadašnjim utakmicama smo dokazali da znamo biti opasni, tako da se nadam i da ćemo u ovoj utakmici to uspjeti dokazati. Želim od svojih igrača da odigraju hrabro - rekao je Pamić.

Što se tiče igračkog kadra i početnog sastava, zeleno-žuti stručni stožer ima velikih problema. Za ovu su utakmicu ostali bez zadnjeg veznog. Anđelković i Batarelo su ozljeđeni, dok je Jerković u Varaždinu dobio crveni karton. Uz njih nema ni Marića.

- Izostanak ovih igrača za nas je veliki hendikep tako da ćemo se trebati maksimalno prilagoditi situaciji. Na poziciji zadnjeg veznog zaigrat će Prahić, a uz njega sam razmišljao staviti Milića. Špičić je perfektno odigrao pozicjiu ljevog bočnog u Varaždinu, tako da će ostati na toj poziciji. Imamo još jedan veliki problem, a to je ozljeda Budicina. Stvarno se nadam da će sve biti u redu i da će zaigrati u subotu jer ako ne stvarno ne znam što ćemo. Zbog svih tih izostanaka sam mislio mijenjati modul igre, ali sam ipak odlučio da ćemo ostati na formaciji 4-2-3-1 - otkrio je Pamić sve karte uoči utakmice.

Krunoslav Jurčić je posebno vezan uz Pulu, jer je upravo ovdje započeo svoju trenersku karijeru. No, dok za šefa ima Zdravka Mamića, ne treba mu drugih motiva da ustraje u maksimalnom zalaganju svojih igrača i stalnoj potrazi za novim pobjedama. Tko zna kako bi maksimirski mecena podnio još jedan poraz poput onog u Zadru.

- Šimunić i Badelj su maksimalno spremni, ali problema imaju Vrsaljko, Calello i Tonel. Više sam optimističan kod Vrsaljka i Calella jer vjerujem da će biti kroz dva dana u punom treningu. Tonel definitivno ne konkurira za Pulu, nisam veliki optimist i danas ćemo vidjeti stanje na treningu. On ne trenira s ekipom, ali ako bude u utorak zdrav, to ne znači da je spreman za Ajax - otkrio je Jurčić dio informacija vezanih za stanje u momčadi.

Ono što modrog stratega veseli je činjenica da neće imati problema s izostancima u igri prema naprijed, što je uvijek važno na gostovanjima gdje se očekuje zatvoreni i agresivni suparnik. Ma koliko Pamić najavljivao otvorene Puljane, teško je to očekivati. Čak i u tom slučaju, Badelj i Sammir će imati puno prilika za guranje lopti u prostor napadačima. Srećom po domaće, hitri Rukavina vjerojatno neće igrati.

ISTRA 1961 - DINAMO

ISTRA: Mance - Sušić, Karabatić, Budicin - Špišić, Prahić, Milić, Jazvić, Alimi - Grbić, Belle.

DINAMO: Kelava - Cufre, Vida, Šimunić, Ibanez - Badelj, Leko, Kovačić, Sammir - Beqiraj, Krstanović.

Linker
30. travanj 2024 08:46