Treneri Lokomotive i Dinama Goran Tomić i Igor Jovićević
 RONALD GORŠIĆ/CROPIX
GORAN TOMIĆ

Trener Lokomotive otkrio recept za rušenje Dinama i žestoko odgovorio na priče o puštanju utakmice

Strateg lokosa baš za okršaj s najjačom momčadi lige odlučio je promijeniti sustav igre. I - pogodio!
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 13. lipanj 2020. 17:23

Bila je to velika pobjeda Lokomotive, koja se znala vratiti u utakmicu nakon prvog poluvremena u kojem je opasno živjela. No, u nastavku je na travnjaku postojala samo jedna momčad, ona s Kajzerice, i da Dinamov kapetan i vratar Dominik Livaković nije bio u vrhunskoj formi, vratili bi se Plavi u Maksimir pune mreže.

A trener Lokosa, Goran Tomić, iznenadio je formacijom 3-4-1-2, Lokosi dosad nisu prakticirali igru s trojicom srednjih braniča, no Tomić je hrabro ponudio novu inačicu igre baš u okršaju protiv najbolje momčadi lige. Zašto, što mu je bila ideja vodilja? Je li se prilagođavao Dinamu, ili...? Tomić kaže:

- Ostali smo bez klasičnog napadača, Budimir je ozlijeđen, Tuci je bio suspendiran. K tome, imamo Kovačića, koji je izvrstan srednji branič i zaslužuje igrati, pa sam se odlučio za tu formaciju. Želio sam, dakle, iz svog kadra izvući najbolje što imam, a tek sam onda razmišljao kako taj sastav prilagoditi i igri suparnika. I bilo je dobro, posebno u drugom poluvremenu. Zgusnuli smo sredinu, dečki su to sjajno odradili i zasluženo smo pobijedili. - kaže Tomić.

Pogledajte penal i gol Lokomotive:

Ipak, u prvom je dijelu bilo pogrešaka, pa je vratar Grbić spašavao...

- Teško je, zapravo nemoguće, momčad poput Dinama limitirati da ne napravi ni jednu šansu! Nama su stvorili dvije-tri prilike, dok nam je u napadačkim akcijama u tom prvom poluvremenu ipak nešto nedostajalo, pa se igralo više na našem dijelu terena. Uostalom, zna se recept za pobjedu protiv Dinama, vratar mora imati svoj dan, to je vrlo jednostavno...

U nastavku su, pak, Lokosi posve dominirali i mogli su rezultatski „unakaziti” prvaka, „zicere” nisu iskoristili Čeliković i Tolić, Livaković je briljirao. No, momčad s Kajzerice ipak je u 90. minuti, nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca, upisala sva tri boda, kojima ostaje u utrci za drugim mjestom:

- Opet smo se približili toj drugoj poziciji, a iznimno je važno da smo se ovom pobjedom iznova udaljili na deset bodova od šestoplasirane Gorice i tako gotovo osigurali plasman u Europu. Idemo neopterećeni na Rujevicu, protiv Rijeke neće biti ozlijeđenih Budimira, Sammira i Atiemwena, koji je dobio jak udarac u koljeno, ali vraćaju se Kastrati i Tuci – rekao je Tomić i kratko se osvrnuo na uvijek budne teoretičare zavjere o Dinamovu puštanju (!?) utakmice Lokosima...

- To više nije vrijedno spomena. I već me pomalo živcira kad se stalno potencira ta izlizana tema. Kad netko ne razumije i ne vidi ono što gleda, onda inicira te glupe razgovore o nekakvom puštanju! Pa onda u ovoj ligi svatko pušta svakome, pogledajmo samo koliko ima neočekivanih rezultata - jasan je Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 03:28