Domagoj Drožđek
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
POJAČANJA SU IMPERATIV

Trener Lokosa otkrio koliko mu je točno momčad oslabljena: ‘To ne bi mogli nadoknaditi ni jači klubovi‘

Lokomotiva je odlascima igrača ostala bez čak 27 golova i 18 asistencija iz prošle sezone.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 10. kolovoz 2020. 13:37

Kajzerica je živnula, trener Lokomotive Goran Tomić već je sa svojim nogometašima odradio nekoliko vježbanja. Teren je pun, prvoj su momčadi privremeno priključeni i juniori, neki su igrači na probi, a u hodu će se još rješavati možebitni dolasci i odlasci nogometaša.

Hitni imperativ

Zasad su došli mladi Albanci Kallaku (vezni igrač) i Ibishi (napadač), zatim Osmanković iz BiH (srednji branič), a na posudbu su stigli dinamovci Karačić i Đira. U ponedjeljak bi trebao doći i Ćuže...

- Nadam se da će biti tako, moramo ojačati konkurenciju u napadu, budući da smo još kako oslabljeni odlaskom Kastratija i Uzunija. A na prvim se treninzima posebno iskazao Marko Đira i vjerujem da će nam biti vrlo koristan, te da smo u njemu dobili pravo pojačanje - kaže Tomić.

Još uvijek je nedefiniran status krilnog napadača Domagoja Drožđeka, kojeg ugovor s Lokosima veže još dvije godine, ali njemu se svidjelo na posudbi u matičnom klubu Varaždinu i rado bi ostao u svom rodnom gradu. Štoviše, to je čak i obećao Varaždincima (!?), međutim, to obećanje neće ništa značiti ne složi li se Lokomotiva s posudbom. S druge, pak, strane, nije baš dobra situacija vraćati igrača koji nema želju za povratkom, pa će ovih dana vodstva klubova dogovoriti što će na kraju biti s napadačem koji je proljetos procvjetao u Varaždinu kod trenera Samira Toplaka.

A dovođenje napadača doista je imperativ Lokomotive. Hitni imperativ!

Svi su srednji napadači

Zasad su, naime, u svlačionici samo Budimir, Tuci, Rakić (dolazi tijekom tjedna, dobio je produženi odmor) i Ibishi, svi su oni srednji napadači. A Lokomotivina je snaga bila na bokovima, u Kastratiju i Uzuniju, brzancima na krilnim pozicijama. Uzuni je bio svestrani ofenzivac, mogao je dobro odigrati na bilo kojoj napadačkoj poziciji. Uostalom, brojke sve govore: Kastrati i Uzuni zajedno su prošle godine postigli ukupno 23 pogotka u svim natjecanjima (Kastrati 11, Uzuni 12) i imali su ukupno 15 asistencija (Uzuni 8, Kastrati 7)! Dodamo li tome i Jakićeva četiri pogotka i tri asistencije, postaje posve jasno da će Lokosi strahovito teško nadoknaditi odlazak spomenutog trilinga...

- Vremena je malo i taj će se izostanak igrača od čijih smo pogodaka živjeli itekako osjetiti. Izgubili smo najmoćniji dio momčadi i sad smo opet na početku, opet moramo slagati nešto novo. Stoga moramo i spustiti kriterije, ne smijemo živjeti u zabludi da je ova Lokomotiva jednako jaka kao i prošlosezonska. Realan sam, takva je sad situacija, a vidjet ćemo kako ćemo riješiti taj napadački problem. Neophodna su nam ofenzivna pojačanja, izgubili smo ukupno 27 pogodaka i 18 prošlosezonskih asistencija, takve brojke, bez dovođenja pojačanja, ne bi mogli nadoknaditi ni jači klubovi od našeg - rekao je Tomić.

Najbolje da u Kranjčevićevu dođe Rapid

Na Kajzerici željno iščekuju ponedjeljak i izvlačenje parova 2. kvalifikacijskog kola za Ligu prvaka. Igra se jedna utakmica, 25. ili 26. kolovoza, ždrijebom će biti određen domaćin, a Lokomotiva može igrati protiv istanbulskog Bešiktaša, Viktorije Plzen ili bečkog Rapida. Trener Goran Tomić kaže:

- Želja nam je biti domaćin, a bilo bi najbolje da nam u Kranjčevićevu dođe Rapid! Čini mi se da bi to bila opcija u kojoj ne bi bilo favorita i u kojoj bismo imali najviše izgleda za prolaz u 3. kolo. Najmanje bih želio Bešiktaš, a ni Viktoria mi baš nije idealan izbor. Budemo li igrali s nekim od tih klubova, favoriti bi bili Turci ili Česi - smatra Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:36