Goran Tomić
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
LUDA UTAKMICA

Trener Rijeke u nevjerici: ‘E da mi je netko rekao da će nakon 4:0 u 72. minuti biti neizvjesno...‘

Čudesnu utakmicu sa sedam golova odigrali su Gorica i Rijeka u 27. kolu HNL-a
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2021. 23:35

Čudesnu utakmicu i apsolutni derbi kola odigrali su u 27. kolu Gorica i Rijeka. Riječani su u 73. minuti imali vodstvo 4:0, uz još nekoliko sjajnih ali promašenih prilika. Svi su su već očekivali kraj i potvrdu povratka na 4. mjesto koje je malo ranije zauzeo Hajduk, osim domaćih igrača.

Smanjili su Goričani zaostatak u 73. minuti kada se u gužvi u gostujućem kaznenom prostoru najbolje snašao Mitrović i jedan odbijanac od vratnice poslao u mrežu. Za 2:4 strijelac je bio Mudrinski koji je glavom u mrežu proslijedio odličan ubačaj Lovrića, da bi samo dvije minute potom još jedan ubačaj Lovrića završio u gostujućim vratima, a taj put je loptu u vlastiti gol nespretnom reakcijom poslao Lončar.

Do kraja susreta Gorica ipak nije uspjela kompletirati epski povratak unatoč junačkim napadima, a Rijeka je uspjela sačuvati tri boda.

Trener Rijeke Goran Tomić bio je pod dojmom tih zadnjih minuta kada su domaći igrači mogli i do izjednačenja, ali i jako zadovoljan krajnjim ishodom.

"Zadovoljan sam s velika tri boda, 70 minuta smo jako dobro izgledali i bili kompaktni. U kontranapadima smo bili ubitačni, ali onda slijedi ona klasična nogometna priča opuštanja. E da mi je netko rekao da će nakon 0:4 u 72. minuti biti neizvjesno… Ali to je nogomet, glavno da smo pobijedili", rekao je nakon utakmice Tomić, koji u sljedećem susretu ostao bez Lončara i Andrijaševića zbog žutih kartona.

"Spremali smo se za Goricu, znam kako igraju, oni su kvalitetna momčad, ali smo ipak mi danas bili bolji. Andrijašević i Lončar? Imamo jako puno igrača s dva žuta kartona tako da prije ili poslije netko dobije i taj treći".

Oglasio se i trener Gorice Siniša Oreščanin.

"Čestitam Rijeci na zasluženoj pobjedi. Kaznili su nas svaki put kada su izašli. Na kraju smo ispali naivni. Unatoč svemu na kraju ima stvari zbog kojih sam zadovoljan, a posebice zbog zadnjih 20 minuta. Poraz nas neće pokolebati da nastavimo dalje", rekao je Oreščanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:47