Trener Slavena Tomslav Stipić tijekom utakmice
 RANKO SUVAR/CROPIX
ŽALI ZA POBJEDOM

Trener Slavena burno proživio promašaje svojih igrača: ‘Ponosan sam na ovu djecu koja su danas igrala‘

Osječki strateg Kulešević priznao je kako je zadovoljan samo time što nisu primili gol
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. lipanj 2020. 22:50

Bez standardnih Grezde, Silve i Žapera stigao je Osijek u Podravinu po četvrtu ovosezonsku pobjedu protiv Slavena Belupa. U lovu na što bolji prvenstveni plasman osvajanje koprivničkih bodova označeno je imperativom, ali Kuleševićeva momčad nije bila na očekivanoj razini te je ostala bez punog plijena...

Domaćin je bio bez rezultatskog opterećenja te je pružio vrlo dobar otpor favoriziranom suparniku. Hendikep za Stipića bili su izostanci kapetana Parackog i vratara Filipovića koji se ozlijedio na treningu, no najavljivane promjene sustava nije bilo. Na kraju svakome po bod, vjerojatno i najrealnije s obzirom na prikazano...

Osijek je ostao bez priželjkivane pobjede u borbi za europske pozicije. U rujnu prošle godine s lakoćom se prošetao Koprivnicom i slavio s 0:4, no ovaj put nije uspio slomiti jak otpor raspoloženog domaćina koji je uz malo više preciznosti mogao i do pobjede. I Osijek je imao svoje šanse, no domaćina je spašavao vratar Antonijo Ježina.

- Čvrsta utakmica. Poslije dvije dobre partije protiv Rijeke i Lokomotive, ovo je ipak bilo naše nešto slabije izdanje. Domaćin se čvrsto postavio, mislim da je podjela bodova realna. Mi smo poslije dobrog otvaranja utakmice izgubili ritam, lopta nam je išla sporo, nismo kreirali dovoljno akcija prema naprijed. Zadovoljan sam jedino zbog toga što nismo primili gol, a domaćinu čestitam na korektnosti. Zaslužena podjela bodova - izjavio je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Njegov kolega Tomislav Stipić burno je proživljavao susret. Nakon Brkovićevog promašaja 'stradala' je bočica s vodom, Slavenov trener svojom bi ljevicom možda pogodio ono što je promašio njegov mladi veznjak. No, sve u svemu, mogao je pronaći dosta pozitivnih stvari koje je njegova momčad pokazala protiv jakog i kvalitetnog suparnika.

- Jako sam zadovoljan igrom moje ekipe, nažalost ne i s rezultatom. Imali smo tri-četiri zicera i još dosta prilika u kojima smo masovno ispunili njihov šesnaesterac i šutirali pred gotovo pa praznim golom. Žao mi je, ali sam i ponosan na ovu djecu koja su danas igrala, kao što su Brković i debitant Liklin. Uz mnogo srca odigrali smo jednu jako dobru utakmicu - istaknuo je trener Farmaceuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:13