DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
JADRANSKI DERBI

Trener uoči derbija: Korona se pokazala kao veliki problem! I Rijeka će protiv Hajduka po utakmicu života

Tramezzani uoči sudara na stadionu gdje je slavio prije 17 dana
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. veljača 2021. 12:51

Paolo Tramezzani je prešao na talijanski. Premijerno je na druženju s novinarima odustao od engleskog i uz pomoć prevoditeljice, kolegice s HTV-a Mirte Šurjak, svoja razmišljanja prenosio na materinjem jeziku. No, koji god jezik upotrebljavao, razvidne su činjenice pred Rijeku. Puno je problema ostavio COVID-19, potvrdio je i Tramezzani već jasne spoznaje o “ranjenom” Hajduku pred Rujevicu.
- COVID se pokazao ozbiljnim problemom, nije šala. Vidjeli smo da još ima pozitivnih, ima igrača koji ne mogu ni trenirati. Srećom, većina se oporavila, ali normalno je da 10 ili 12 dana provedenih kod kuće ostavlja puno pitanja i dvojbi - kazao je Tramezzani.

U zadnjoj utakmici Hajduk je igrao 3-5-2, međutim za današnji dvoboj upitno je može li Tramezzani uopće skupiti tri stopera. Kakav je uopće zdravstveni bilten u zadnjoj liniji?
- Vušković je out, Čolina također nije u konkurenciji. Nažalost, za subotu ću složiti ekipu u dogovoru s liječnikom. U budućnosti ću pokušati igrati s trojicom u zadnjoj liniji, ali za današnju utakmicu morat ćemo se vratiti na igru s četiri.

Trojica se vratila

Na sreću po Tramezzanija, iz samoizolacije su jučer izašli Simić, Jurić i Brnić, pa su sva trojica našla svoje mjesto u autobusu za Rijeku. Iako je bez treninga, očekuje se da će Simić biti u prvoj postavi poslijepodnevnog jadranskog derbija. Ali, već smo konstatirali da su dva susreta na Rujevici utakmice potpuno drukčijih okolnosti. Novi se Hajduk predstavlja danas na Rujevici. Jači ili slabiji u odnosu na prošlu utakmicu, to je veliko pitanje. Hajduk bez Caktaša, Jradija i Gyurcsa, a novi su Livaja, Kačaniklić i Fossati...

- Jasno je da se momčad promijenila s tri nova igrača. Meni je drago da su sva trojica izabrali Hajduk, da nije njihov dolazak bio isključivo želja kluba, već i želja igrača. Tim više što znam da su imali i drugih opcija.
Sva trojica novih igraju poslijepodne na Rujevici?
- Na sreću, nemaju problema, svi su u konkurenciji. Netko od njih će biti u startnoj postavi.

Koliko ste upoznali mogućnosti Livaje, Fossatija i Kačaniklića? Koje su njihove najbolje pozicije ?
- Fosattija dobro poznajem iz Akademije Milana i Intera. Može igrati na svim pozicijama, primarno kao “šestica”, ali u Perugii i Veroni je igrao i lijevog veznog. Može Fossati igrati na svim pozicijama u sredini terena. Kačaniklić? Alex je ofenzivni igrač, može igrati iza prvog napadača, a dobro se snalazi i na desnom krilu. Ide okomito prema golu, šutevima stvara opasnost protivnicima. Livaja? Dotakli smo četiri ista kluba u karijeri. Inter, Cesenu, Atalantu i Lugano. Livaja je igrač koji stvara razliku. Za njega je Hajduk nešto čudesno, jer ponikao je na Poljudu. Je li Livaja prva ili druga špica, pokazat će vrijeme. Može se vratiti duboko po loptu, ali biti i blizu kaznenog prostora. Pronaći ćemo mu pravo mjesto.

Najbolji osjećaj

Imali ste vremena analizirati Rijeku, nisu domaćini u velikoj formi, ali sigurno će biti motivirani porazom od prije 17 dana. Kakvu Rijeku očekujete danas u jadranskom derbiju?
- Rijeka je snažna momčad, znaju igrati nogomet. Istina je da u zadnjim utakmicama nemaju pozitivne rezultate, ali kao i sve momčadi u ligi, Rijeka s Hajdukom igra utakmicu života. Posljednju smo utakmicu pobijedili, ali za danas je druga priča. Posebno s aspekta tjelesne spreme koja bi mogla biti odlučujući faktor.

Jedna utakmica, a igra se kao “utakmica života”?
- Za njih je to utakmica sezone, možda je to bolje reći nego utakmica života. Već sam vidio u prvenstvu da je našim protivnicima pobjeda protiv Hajduka često važnija od sama tri boda.
Za kraj, pitanje je tko će pucati kaznene udarce kada više nema Caktaša?
- Promašili smo puno kaznenih udaraca ove sezone i zato, kada se nađu u situaciji na terenu, lopta postane teška na utakmici. Imam četvoricu u glavi, ali pucat će onaj koji se bude najbolje osjećao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 08:35