Damir Krajac / CROPIX CROPIX
NEDOPUSTIVO PONAŠANJE

'TRENER ZA OVO MORA DOBITI VEĆU KAZNU OD IGRAČA!' Neki smatraju da je kazna za Bjelicu prestroga, no postoji čovjek kojem je danas možda još i teže

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. veljača 2020. 11:40

Trener Dinama Nenad Bjelica suspendiran je mjesec dana zbog psovanja sudaca na utakmici Osijek - Dinamo u Gradskom vrtu. Odluku je donio disciplinski sudac Prve HNL Alen Klakočer. Svoju odluku je temeljio na zapisniku koji je sastavljen na kraju utakmice. Koliko smo uspjeli saznati iz povjerljivih izvora, Bjelica je na temelju zapisnika suspendiran zbog psovanja za vrijeme utakmice, a ne na temelju onoga što se događalo nakon ogleda, jer ta priča, koju se prenijeli mediji, očito nije ušla u zapisnik.

Bivši disciplinski sudac HNS-a Saša Pavličić, današnji disciplinski sudac košarkaške ABA lige, svojevremeno je također zbog istog prekršaja kaznio Mirka Labrovića, tadašnjeg trenera Šibenika. Kazna je bila identična ovoj koju je za Bjelicu odredio Alen Klakočer, dakle, mjesec dana suspenzije.

- Kad se radi o kazni koju je dobio Nenad Bjelica, ne mogu pričati jer nisam vidio spis. Disciplinski sudac Alen Klakočer ga je vidio i procijenio je očito da je takva kazna primjerena. Kazna je zaista velika. No, imam generalni stav. Dakle, uvijek sam za to da u ovakvim slučajevima veću kaznu od igrača treba dobiti trener kao pedagog. Trener uvijek mora paziti na svoje ponašanje, jer vodi između ostaloga i mlade igrače, kojima mora biti uzor. Zbog toga držim da su takva ponašanja trenera nedopustiva. Zato, iako nisam vidio spis, vjerujem da je Klakočer donio primjerenu kaznu. Konačno, takvu sam kaznu i ja donio kad se radilo o treneru Mirku Labroviću - kazao nam je Pavličić.

Klakočeru je svakako najteže

Posao disciplinskog suca jedna je od najtežih funkcija u HNS-u. Prvenstveno zato što onaj tko je obavlja trpi ogroman pritisak i rijetko kada ne nailazi na kritiku, čak i ako svoj posao radi dobro i pravedno.

Današnji disciplinac jest Alen Klakočer, zagrebački odvjetnik. Bivši je nogometaš koji je u karijeri nastupao, između ostalih, za Zagreb i Šibenik, a prije imenovanja je djelovao kao član Komisije za žalbe. Prije nešto manje od dvije godine u prosincu njegovo ime se spominjalo na malonogometnom turniru Kutija šibica, delegat Klement je izjavio kako ga je Klakočer napao. Disciplinski sudac HNS-a je to demantirao, a tako je i završila ta epizoda.

Šef sudaca bez komentara na kaznu Bjelici

Jučer smo nazvali i šefa sudaca, Antu Kulušića. Od njega smo željeli čuti neku izjavu povodom suspenzije Nenada Bjelice. Međutim, Kulušić nam je kazao:

- Na to nemam komentara. To nije moja domena, tako da je svaka moja rečenica suvišna - kazao je Kulušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:00