GORAN MEHKEK/CROPIX
IZJAVE NAKON DERBIJA

Treneri Rijeke i Dinama oduševljeni derbijem, Mamić otkrio što tek čeka Modre: ‘Rudeš nas je odbio...‘

‘Šteta što nije bilo gledatelja, a ni Rujevica nije više što je nekad bila‘, komentirao je Zoran Mamić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. prosinac 2020. 20:14

Treneri Zoran Mamić i Simon Rožman, dva ljuta rivala, nakon utakmice su komplimentirali jedan drugome, hvalili su utakmicu, sve ono što se događalo na terenu Rujevice. S potpunim pravom, svoje momčadi su znali pripremiti za veliki derbi, tjelesno i psihološki, iako su iza njih bili teški europski ogledi u kojima su - pobijedili.

- Vidjeli smo jednu jako dobru utakmicu, baš sam komentirao s kolegom Rožmanom, žao mi je što nije bio pun stadion. Trebala se uživo vidjeti ovakvu utakmicu, svi skupa smo mogli uživati. Četiri pogotka, puno prilika... Mi smo, pogotovo u drugom poluvremenu, odigrali jako dobru utakmicu. Zahvaljući igri u tom dijelu, mislim da smo bili bliži pobjedi. Nismo iskoristili šanse, a nešto je obranio i njihov vratar. To je tako, to je nogomet - kazao je Mamić

Dodao je...

- Rijeka je stvarno dobra momčad, nije bilo lako igrati protiv njih. Čestike još jednom Simonu i kompletnoj momčadi Rijeke na odličnoj utakmici. Pokazali smo da i nakon teških utakmica koje su iza nas imamo snage, da smo u drugom poluvremenu mogli do trijumfa.

Trener Rijeke Simon Rožman je pak kazivao...

- Nije bilo dobro kako smo krenuli u utakmicu. Ali nakon tog ranog pogotka koji smo primili, psihološki smo se ustabili, te jako dobro odigrali drugi dio prvog poluvremena. Tada smo uspjeli doći do vodstva. U drugom poluvremenu Dinamo nas je stisnuo, te je na kraju postigao pogodak. Međutim, igra obje momčadi bila je na viskoj razini, pogotovo kad se uzme u obzir kakav ritam imamo jedni i drugi. Slažem s s Zoranom Mamićem. Zaista je ogromna šteta što nije bilo gledatelja, mogli su uživati u odličnoj nogometnoj predstavi. Bilo ja zaista puno toga dobroga. Sretan sam što smo osvojili ovaj bod koji nam sigurno daje potvrdu smijera našeg razmišljanja. Tu smo, idemo dalje istim smijerom, istom filozofijom.

Dinamo sad čeka kup-utakmica s Rudešom, kako se prebaciti s tepiha Rujevice na težak u zagrebačkom kvartu.

- O tome sam također razgovarao s kolegom Rožmanom. Nije Rujevica više onakav teren kakav je bio. Baš je vrlo težak za igrati. Pogotovo za gostujuće momčadi, jer Rijeka ovdje igra stalno, pa je bolje adaptirana. Znam da će biti teško protiv Rudeša tamo na terenu - nema trave! Morati ćemo se prilagoditi i odraditi tu utakmicu, plasirati se dalje, uz sav respekt prema Rudešu i teškom terenu, nema alternative, Dinamo mora proći! Mi smo im predlagali zamjenu domaćinstva ili da se igra u Kranjčevićevoj ulici, oni nisu pristali - zaključio je Mamić

Za Rijeku sad slijede dva gostovanja, kod Slaven Belupa i Varaždina.

- Imamo mladu momčad koja želi igrati svaka tri dana, nema nikakvog alibija. Mi želimo ići dalje kontinuitetom dobrih rezultata, bez obzira na ritam u kojem igramo. Franko Andrijašević? Vijdet ćemo kad se obave pretrage, nadam se da se nije ozbilnije ozlijedio i da ćemo ga oporaviti za ove dvije posljednje utakmice - zaključio je Rožman.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 13:20