Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
ANALIZA

TRI DETALJA KOJA SU ODLUČILA DERBI Sve je počelo neplaniranim ulaskom modrog dragulja...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. prosinac 2016. 21:31

Gol Soudanija riješio je utakmicu, ali ozljeda Jonasa i ulazak Ćorića donio je prevagu Dinamu! Modri su 90 minuta dokazivali da su im tri boda silno važna, mnogo toga napravili, ali su se sredinom drugog poluvremena počeli kupati u znoju vlastite nemoći jer Joan Carrillo je fino utvrdio defenzivu, pa čak počeo konkretnije prijetiti kontraudarima.

A tada je Jonas morao van, Petev je uveo Ćorića, promijenio dijelom sheme igre, dobio na travnjaku španera kakvog nije imao i jedino pitanje do kraja utakmice bilo je hoće li domaća obrana izdržati. I nije, u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Lovac i čuvar

Dinamo se od starta postavio kao lovac, Hajduk kao čuvar međe. Petev je ispunio obećanje da ide na pobjedu, ali Carrillo je vrlo dobro locirao svoju momčad i utakmica je bila blokirana. Modri su udarali u zid, a Bijeli čuvali nulu i nadali se kontri.

Dinamo je startao u rasporedu 4-3-3, Hajduk 4-3-2-1. Bijeli veznjaci Tomo Bašić i Kožulj dobro su pomagali braničima Juranoviću i Kvesiću pa su Dinamovi bočni Soudani i Fernandes najčešće ostajali jedan na dvojicu rivala, a upravo oni su najjača snaga zagrebačkog kluba. Kako je Hajduk to stabilno držao Gojak i Antolić morali su bez lopte ulaziti među linije, probijati se u šesnaesterac, a oni to nisi činili. I do šansi se vrlo teško stizalo. Jonas nije imao pravu funkciju.

Split, 171216
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prve lige, Hajduk - Dinamo. 
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

S druge strane, napadač Said je djelovao kao otok u oluji, odsječen “od svijeta“. Prvi šut u okvir gola za Bijele imao je Erceg u 56. minuti. Utakmica je izgledala kao remi u kojem jedino dekoncentracija može otvoriti pogodak. Čak je Hajduk osjetio da je u prilici i odvažnije stizati pred vrata gostiju. A onda se okrenulo. Ćorićev ulazak vratio je Antolića i Gojaka na zadnje vezne, a Ante je poremetio Carrillove defenzivne sheme na što Hajduk nije reagirao. Odjednom se pojavio igrač koji je stvarao višak i nije bio pokriven kako je trebalo. Hajduk se prepustio sudbini, ili je ostao bez moći. I tako su došli udarac Ćorića, i zicer Hodžića, i gol Soudanija, itekako potpomognut lošom reakcijom Kvesića.

Split, 171216
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prve lige, Hajduk - Dinamo. 
Na fotografiji: Zoran Nizic, Jonas Gomes de Sousa. 
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

Carrillo je uglavnom mijenjao figuru za figuru, a Petev je, dopustit ćemo si konstatirati, imao sreće. Bi li izvadio Jonasa i ubacio Ćorića da se nije dogodila ozljeda? Lako je sada lamentirati nakon susreta. Ne možemo znati!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 12:58