Sandro Kulenović (u sredini)
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ZA NJIH NEMA DERBIJA

Tri igrača Rijeke ‘na hlađenju‘! Šef kod kuće ostavio čak i dinamovca u kojega je imao ogromno povjerenje

Riječani su od srijede do danas bili na pripremama u Rovinju, ali Rožman tamo nije poveo tri igrača
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. veljača 2021. 15:04

U srijedu ujutro Simon Rožman i njegovi igrači otišli su na 90 kilometara dug put od Rijeke do Rovinja, gdje će se za subotnju utakmicu s Hajdukom pripremati do petka. No na trodnevnim pripremama u Istri nema trojice riječkih prvotimaca. Iz Rožmanova kadra ispali su stoper Zoran Arsenić (26), veznjak Domagoj Pavičić (26) i napadač Sandro Kulenović (21).

Budući da nisu ni ozlijeđeni niti bolesni, jasno je da je trenerovo nezadovoljstvo njihovim igrama glavni razlog izbivanju te trojice. Rožmanov je ugovor nedavno Rijeka produljila, predsjednik Damir Mišković u njega ima, zasad, bezgranično povjerenje, tako da se nakon niza loših rezultata moralo prelomiti - na igračima.

image
Simon Rožman

VLADO KOS/CROPIX Cropix


Kod Arsenića je priča nešto malo drugačija. Stoper koji je u rujnu prošle godine stigao na jednosezonsku posudbu s pravom otkupa iz Jagiellonije, odradio je tek 755 minuta u riječkom dresu. Bio je i ozlijeđen, no jasno je da se Rožmanu nije uspio potpuno nametnuti. Zato Arsenić nije otišao u Rovinj već se koncentrirao na pronalaženje nove sredine i to u Poljskoj, gdje je jučer završavao prijelazni rok. Htjeli su ga Wisla Krakov i Rakow...


Pavičić je, pak, protiv Osijeka dobio treći žuti karton i zbog toga otpao za dvoboj s Hajdukom. No sama ta činjenica nije razlog da sa suigračima ne provede tri pripremna dana, jer odmah nakon Hajduka Rijeci slijede novi važni dvoboji. Rožman očito nije oduševljen Pavičićem pristupom, a ista je situacija i s najmlađim u ovoj skupini igrača, 21-godišnjim Kulenovićem. Slovenski trener imao je ogromno povjerenje u momka koji je prije dolaska u Rijeku imao učinak od nula golova u 18 odigranih ligaških utakmica u dresu Dinama.

Rožman ga je promovirao u prvu špicu, držao mu leđa kad mu i nije išlo, ali to je strpljenje polako nestalo. Još nedavno činilo se kako će se Rijeka sigurno odlučiti za otkup Kulenovićeva ugovora od Dinama, a sada se takav rasplet čini malo vjerojatnim. Kao i Kulenovićevo sudjelovanje u preksutrašnjem derbiju s Hajdukom.

Učinak u 2021. godini

Zoran Arsenić
8 utakmica, 501 minuta, 0 golova, 1 asistencija

Domagoj Pavičić
10 utakmica, 503 minute, 1 gol, 0 asistencija

Sandro Kulenović
10 utakmica, 552 minute, 2 gola, 1 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:38