screenshot
NEMA ODMORA ZA BIJELE

TRI OKRŠAJA U DESET DANA - HAJDUK U LUDOM RITMU S DOSTA PROBLEMA LOVI EUROPU 'Ovo nam je vrlo bitna utakmica, zanimaju me samo najspremniji igrači'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 13. svibanj 2019. 13:46

U utorak i srijedu bit će odigrano 34. kolo Prve HNL, a borba za Europu ulazi u svoju završnu fazu. Hajduk je u petak na Poljudu svladao Slaven Belupo s 2:0, protiv Rudeša igra već sutra u Kranjčevićevoj (19.00), a u nedjelju ga čeka Istra, ponovno na Poljudu.

- Maksimalan je fokus danas na pripremama za Rudeš, nakon što smo predahnuli, rekuperali se kroz subotu. Pokušavali smo se oporaviti, ima i ozlijeđenih. Nema ni Ismajlija, zbog žutih kartona – referirao je trener Hajduka Siniša Oreščanin na presici u ponedjeljak.

- Interesiraju nas samo stopostotno spremni igrači. Nadam se da će Gyurcso moći, protiv Slavena smo kombinirali da uđe s klupe, nije bio stoposto spreman. Mislim da je sad stanje bolje.

Nemate pravo na pogrešan korak?

- Vrlo bitna je utakmica, Rudeš je definitivno rezultatski dobio potvrdu da radi dobre stvari, drugačiji su nego jesenas i maksimalno ozbiljno shvaćaju utakmicu.

VIDEO: Jurica Radić

Svoj set pohvala je zasluženo dobio i trener protivnika:

- Trener Ivković je našao svoju koncepciju i način, bolje brodi kroz ovo proljeće.

Onda još malo o sastavu, neće Oreščanin pojedinačno, ali...

- Nema Ismajlija, neću pozivati nikoga dodatno (mislili smo da hoće Vuškovića, ali ništa op. a.), jer imali su utakmicu juniori protiv Lokomotive u nedjelju. Što se tiče Tudora ćemo vidjeti, a Juranović neće bit u kadru još ovu utakmicu. Možda za nedjelju. Imamo polivalentne igrače koji će nam eventualne potrebe popuniti iz postojećeg kadra.

Matematika za Europu?

- U nedjelju će bit jasnija slika... Pogodit ćemo na koji će način igrat Rudeš, to je važno, pobjeda protiv Intera im je podstrek, imaju svoje planove, protivnik su vrijedan poštovanja. U svijetu vidimo da tko se bori za opstanak, remeti planove.

Hoćete li više rotirat, ili najboljih 11 igra?

- Kada god slažemo plan za utakmicu, imamo ideju da igraju najbolji. Ne bih upotrebljavao riječ rotacija.

Osijek dobije Dinama, pa raspe Lokomotivu, je li vas to iznenadilo?

- To su utakmice derbiji, nisam stigao pogledat, malo sam pročitao izvješća, ali to su utakmice gdje se svašta može dogodit. Malo iznenađenje je previsok rezultat. Ali, svakako, čestitke Osijeku - Oreščanin je diplomat.

Dvije su opasnosti, potcjenjivanje i kiša?

- Nema podcjenjivanja. Prezentirat ću igračima što to Rudeš igra. U čemu je njihova tajna. Nisu zadnji na tablici gledajući proljeće. A teren će valjda bit dobar (kolega s Radio Dalmacije Marin Maljković zazivao je "samo da ne bude lokvi", op. a.).

Ivanovski, kakav mu je status, sad nije bio ni u 18?

- On je u kadru kao i svi ostali.

Vaš potez da Gyurcso uđe s klupe donio je pobjedu protiv Slavena, je li to kombinacija da sačekate i vidite razvoj situacije?

- On će biti u kadru. Nije igrao od početka jer nije bio sasvim spreman. Sad se nadam da će biti spreman.

Koliko fali do Europe?

- U nedjelju će biti jasnija slika - rekao je Oreščanin uz lajt-motiv. Rudeš nije za podcjenjivanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 15:05