VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

Triler na Poljudu, šest golova, Lovrić dvaput zabio iz dva penala, još jedan potop Hajduka!

Treći poraz zaredom bijelih, četvrta domaća utakmica u nizu bez pobjede, Gorica je hit momčad!
Piše: SN, HinaObjavljeno: 20. prosinac 2020. 18:58

HAJDUK - GORICA 2:4 (Atanasov 25', Diamantakos 64'; Dieye 6', Lovrić 54-11m, 73-11m, Moro 89')

SPLIT – Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) . Pomoćnici: Pataki i Šarić. Četvrti sudac: Cestarić. VAR sudac: Vidulin. Pomoćnik VAR-a: Kezele. Delegat: Pezo.

HAJDUK (4-2-3-1): Ljubić – Todorović (od 62. Jakoliš), Dimitrov, Simić, Čolina (od 85. Dolček) – Atanasov, Nejašmić – Jairo (od 62. Brnić), Caktaš, Gyurcso – Diamantakos. TRENER: Boro Primorac.

GORICA (4-2-3-1): Kahlina – Muhammed, Moro, Jovičić, Čabraja – Kalik, Babec (od 84. Dvorneković) – Špikić (od 72. Mitrović, od 84. Golubickas), Suk 6,5, Lovrić (od 90. Pršir) – Dieye (od 90. Krizmanić). TRENER: Valdas Dambrauskas.

ŽUTI KARTONI: Dimitrov (79- povlačenje za dres), IGRAČ UTAKMICE: Kristijan Lovrić.

-------------------------------------------------------------------

U derbiju 16. kola Prve HNL Gorica je na Poljudu pobijedila Hajduk sa 4-2 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu protiv splitskog sastava i petu u zadnjih šest međusobnih susreta. Gorica je vodila 1-0, 2-1 i 3-2, Hajduk se dva puta vraćao, ali ne i treći put. Gosti su poveli već u šestoj minuti golom Matara Dieyea. Musa Muhammed započeo je akciju, dao za Darija Špikića, koji je u sredini idealno naciljao Senegalca, a on postigao pogodak treću utakmicu zaredom.

Hajduk je izjednačio u 25. minuti, a strijelac je bio Jani Atanasov. Probili su Splićani po lijevoj strani, a Makedonac je mirno zabio za izjednačenje. U 54. minuti Gorica stiže do nove prednosti, a pogodak je zabio Kristijan Lovrić iz kaznenog udarca. Nije sudac Bebek odmah dosudio jedanaesteac, ali jest nakon pregleda snimke na VAR-u. Lovrić je sam uzeo loptu i mirno zabio za novo vodstvo.

Devet minuta kasnije bilo je 2-2. Brnić je nabacio s lijeve strane, a Diamantakos pogodio za 2-2. Radost domaćina kratko je trajala jer je Lovrić u 76. pogodio za 3-2, ponovno iz kaznenog udarca. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Nasiru Moro u 89. minuti. Golubickas je nabacio iz kornera, Dvorneković glavom prebacio na drugu stativu do Mora koji je loptu pospremio za 4-2.

--------------

PRIJENOS UŽIVO, POGLEDAJTE SVE GOLOVE:

89. minuta - točka na i za veliko slavlje gostiju! Ubačenu loptu iz kornera Dvorneković je glavom prenio na drugu stativu gdje je stoper Moro sam kao duh ugurao loptu u mrežu.

MORO STAVLJA TOČKU NA I:

73. minuta - Simić nepotrebno i neoprezno ruši Mitrovića u kutu šesnaesterca, Lovrić namješta loptu i na potpuno identičan način kao prvi, zabija i drugi penal!

POGLEDAJTE NOVU LOVRIĆEVU HLADNOKRVNU REALIZACIJU PENALA:

64. minuta - Čolina i Brnić probili su lijevi bok, Brnić dobro ubacuje, a Grk Diamantakos iz voleja zakucava svoje tek drugi gol za Hajduk!

POGLEDAJTE VOLEJ DIAMANTAKOSA ZA 2:2:

57. minuta - kakve šanse na obje strane! Za goste su u gužvi pokušavali i Kalik i Suk i Dieye, ali nisu uspjeli loptu ugurati u gol. A onda je sijevnula kontra Hajduka, Diamantakos za Gyurcsa koji iz dobre pozicije opet puca u Kahlinu!

54. minuta - Todorović ruši Lovrića, Bebek pušta da se igra dalje, no nakon neuspjele kontre Hajduka slijedi poziv iz VAR sobe i pregled snimke. Dvojbe nema, to je najstroža kazna. Lovrić s bijele točke šalje Ljubića u jednu, loptu u drugu stranu. Najboljem igraču Gorice to je deveti gol ove sezone, drugi je strijelac lige.

POGLEDAJTE POGODAK LOVRIĆA ZA 1:2:

45. minuta - sjajan udarac Mije Caktaša s 20-ak metara, trese se vratnica! Bila je to ujedno i posljednja prilika u prvom dijelu.

39. minuta - dobar prodor Gyurcse, udarac brani Kahlina. Možda je u ovoj situaciji Mađar mogao i dodati...

25. minuta - Čolinin izvrsni prizemni centaršut Atanasov plasira kraj Kahline za izjednačenje! Minutu kasnije Jairo u velikoj šansi za potpuni preokret, ali puca ravno u Kahlinu!

POGLEDAJTE IZJEDNAČENJE HAJDUKA ZA 1:1:

14. minuta - prvi opasniji napad Hajduka, na centaršut Gyurcsa kasni Diamantakos, obrana Gorice izbacuje u korner

6. minuta - sjajna kontra Gorice, Špikić s krila za Dieyea, koji matira Ljubića. Gosti vode!

POGLEDAJTE GOL GORICE:

2. minuta - Gorica je pokušala iznenaditi Hajduk već na otvaranju. Suk je odlično dao loptu za Simića, ovaj pokušao dati za Dieyea, ali Ljubić čita njegovu namjeru

1. minuta - Utakmica je počela!

>>> Kako je i najavio prije same utakmice, trener Hajduka Boro Primorac odlučio se na nekoliko promjena, pa će tako od prve minute protiv Gorice krenuti čak sedam stranaca. Vratar Posavec je tako završio na klupi, kao i Jradi i Jurić dok se po prvi put u kadru, također na klupi, našao i junior Marin Ljubičić.

-------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 21:56