Jakov Prkić / Cropix
REKONSTRUKCIJA U SPLITU

Tudor & Vulić: Vučević ima viziju, ali što to vrijedi kad nema čvrste ruke u Upravi...

'Ja Vučeviću vjerujem, on je dobar trener s vizijom i jasnim planovima, no ne može se to preko noći napraviti, pogotovo ako iza sebe nemaš jakoga predsjednika'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. ožujak 2011. 19:17

Malo šansi uspješnoj rekonstrukciji Hajdukove momčadi daju Igor Tudor i Zoran Vulić. Daleko od toga da ne vjeruju Vučeviću, probleme vide drugdje, prvenstveno na vrhu klupske piramide.

- Krucijalno je pitanje tko će biti predsjednik Hajduka. Klub je dosad imao krizu rukovodstva i zato nije bilo ni kontinuiteta u vođenju momčadi, prečesto su se mijenjali i treneri, svaki sa svojom vizijom. Pogledajmo samo Dinamo i Mamića, on proda jednog ili dvojicu igrača, dovede jednako toliko novih. Ja Vučeviću vjerujem, on je dobar trener s vizijom i jasnim planovima, zna prepoznati tko je za Hajduk a tko nije, no ne može se to preko noći napraviti, pogotovo ako iza sebe nemaš jakoga predsjednika. Treba postojati čvrst, sposoban čelnik kluba koji će stati iza trenera i sportskog direktora i to dugoročno - smatra Tudor.

Zoran Vulić je rekonstrukciju momčadi napravio 2006. Unatoč velikom broju novih igrača, tada je na početku prvenstva nanizao sedam uzastopnih pobjeda, postavio Hajdukov rekord u HNL-u.

- Da, ali sam u srcu momčadi, u veznom redu, imao Kranjčara, Balatinca, Musu i Damjanovića uz druge sjajne igrače poput Jelavića, Bušića, kasnije su došli Carević i Živković kada je Niko otišao. No sve se to radilo planski, najbitniji je plan i program, ali i uprava! Tako i sada, netko mora stati iza Vučevića i vjerovati u njega i njegov plan, istrpjeti i neke lošije rezultate jer se ništa ne može napraviti preko noći - smatra Vulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:47