GORAN SEBELIC/CROPIX
ANALIZA IGRE

Tudor do trijumfa po talijanskom modelu: ‘U Juveu smo deset puta godišnje pobjeđivali po 1:0...‘

Hajduk ne briljira, ali koga briga ako u utorak stigne i 3. pobjeda u nizu. A izgledno je da hoće!
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. lipanj 2020. 23:56

Hajduk je ostvario plan, Tudor je uzeo svih šest bodova u nastavku prvenstva. Neće pritom navijači Bijelih pamtiti ni Inter ni Istru kao utakmice koje će s guštom gledati, ali na kraju se uvijek igra za bodove. Upravo onako kako je i sam Tudor pred utakmicu kazao "igrao sam godinama u jednom klubu sa sjevera Italije pa smo godišnje 10 puta pobjeđivali po 1:0".

U Puli je dobio tim minimalnim rezultatom u dvoboju koji je imao "talijanski model". Tvrdo, bez ljepote, sa malo prigoda. U finišu susreta uveo je Tudor i trećeg defanzivca u sredini terena, ulaskom Nejašmića, kojeg nije dosad koristio ovog proljeća, jasno je pokazao kako primarno želi sačuvati minimalno vodstvo. Iz igre je pritom izveo dva najjača ofanzivca Caktaša i Jaira, a sredinu čvrsto popunio sa Jurićem i spomenutim Nejašmićem. Uspio je u svojoj nakani i to je najveći profit Hajduka u pulskom dvoboju.

Bijeli su do vodstva došli iz poklona domaće obrane i tu je odgovor zašto je Istra na dnu ljestvice. Pogreške poput Dukine iz starta dvoboja, koju je nakon asistencije Jaira u pogodak pretvorio Caktaš, previše su skupe da bi se u konačnici Prelecova momčad mogla nadati pozitivnom ishodu. Na pogreškama se "lome" utakmice, na pogreškama se grade pobjede. Znao je to i Tudor kada je primirio utakmicu sredinom drugog dijela čekajući da Istra preuzme više rizika.

U završnici je potom pojačao sredinu pa je Istri ostalo samo preskakanje igre, nabacivanje sa distance koje u konačnici nije donijelo ploda. Hajduk nije briljirao, Bijeli su imali dominantan posjed, ali kontrola lopte nije donijela konkretnije prigode u pozicionoj, taktičkoj utakmici bez poteza individualne klase. Ali, tko će pitati kako se igralo ako Tudor uzme svih devet bodova prije serije teških utakmica. Nakon Pule upravo se takav scenarij smiješi Bijelima, jer u utorak (16. lipnja) na Poljud stiže Varaždin.

Gol Caktaša za pobjedu u Puli:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:56