ANTE CIZMIC/CROPIX
IZJAVE S POLJUDA

Tudor nakon teške utakmice na Poljudu: ‘Plaćamo danak zelenilu, ozbiljna momčad ne prima takve golove‘

Nakon dvoboja Hajduka i Slaven Belupa akteri utakmice stigli su na razgovor kod voditeljice.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2020. 23:42

Nogometaši Hajduka u susretu 31. kola HNL-a uz dosta su sreće nadigrali Slaven Belupo. Trebala je ta pobjeda za izabranike Igora Tudora biti mnogo lakša, barem se tako činilo u najavi utakmice. Koprivničani su u Split stigli bez čak deset igrača, a na poluvremenu su lako mogli i voditi.

Iako je Caktaš iz kaznenog udarca u 10. minuti doveo Hajduk u vodstvo, izjednačio je Međimorec u 24. minuti. U završnici prvog dijela imali su gosti i veliku priliku povesti, ali je vratar domaćih Posavec sjajno reagirao. Bijeli su u nastavku malo podigli ritam utakmice, a slavili su na konto pogotka Eduoka pola sata prije kraja dvoboja.

Posljednju riječ mogli su reći Farmaceuti. Ipak, Mateus Lima nije pogodio kazneni udarac u 90. minuti, lopta je nakon dugačke pripreme otišla pored vrata. Sudac utakmice Mario Zebec konzultirao se s VAR-sobom koja je potvrdila da je bilo prekršaja za najstrožu kaznu.

Nakon utakmice na Poljudu izjavu je za klupski YouTube-kanal kod voditeljice Mirte Šurjak dao strateg Hajduka. Ovako je Igor Tudor prokomentirao događanja na povratku navijača na Poljudu...

- Nismo više susjedi, sada smo na drugom mjestu. Nije bilo lako. Ušli smo jako dobro, dosta su dobro izgledali naši mehanizni. Dogodio nam se gol i polukontra koji su nas poremetili psihološki. Mladi smo, nije nam se lako nositi s tom težinom utakmice. Znam da je publika navikla i na veće spektakle, međutim drago mi je da su prepoznali ovu našu volju. Drugi smo, svi gube bodove sada, više nije bitno je li netko Belupo ili Istra. Bit će još puno iznenađenja do kraja sezone - rekao je Tudor.

Malo se Tudor osvrnuo i na godine u momčadi, igrao je Hajduk s čak šest juniora na kraju, a vratar je izvukao momčad u nekolicini navrata.

- Posavec je obranio jednu-dvije prilike. Oni su iz prvog šuta došli do gola, imaju kvalitetu naprijed, ovoj ekipi fali još četiri-pet igrača koji bi dali novu energiju. Puno dobrih stvari sam vidio. Čuić je ušao, Brnić opasan, Vušković igra standardno dobro. Plaćamo danak zelenilu, mladosti i golovima iz prekida. Ozbiljna momčad ne prima takve golove. Oni stanu i tada nema gola u njihovoj mreži. To bi bila još tri boda za nas. No, to su stvari koje se dobivaju s godinama. Ali, idemo dalje... - rekao je Tudor.

Svoje je minute u emisiji imao i Tomislav Stipić, trener Slaven Belupa. Čestitao je Hajduku, zaželio Bijelima sreću u nastavku sezone... Nije previše toga htio reći o promašenom jedanaestercu Lime.

- Kad odigrate ovakvu utakmicu s ovakvim rezultatom, osjećate se nelagodno. Igra je bila dobra, kao i zalaganje, momčadski duh. Rezultat nije zadovoljavajuć. Nezadovoljni smo, ali izvuć ćemo neke stvari iz utakmice za napredak naše momčadi - bile su prve riječi stratega Farmaceuta.

Nisu se gosti iz Podravine došli braniti na Poljud. Dapače, kreirali su, nekada manje, nekada više, ali bilo je i njihovih prilika...

- Nismo se došli braniti. Ako želite ubaciti i razvijati mlade, ne možete igrati destruktivno. Očekivali smo emocionalnu utakmicu, tražili prednosti i mane emocije. Imali smo i powerpoint-prezentaciju, htio sam igrače usmjeriti na teren. Htio sam da se koncentriraju na događanja na terenu, a ne na Torcidu kao 12. ili 13. igrača Hajduka.

- Moram čestitati Hajduku, kolegi Tudoru. I oni su željeli pobjedu, ona njima više znači - rekao je Stipić, a onda ga je Mirta Šurjak upitala što misli o večerašnjoj igri Hajduka:

- Draga Mirta, vidim da ste jako lukavi, pametni a i zgodni, no nisam u poziciji komentirati igru suparnika, oni znaju što trebaju učiniti. Mladi igrači se razvijaju u pozitivnom ambijentu, ovako je sve to još brže. Utakmica je bila jako kompleksna i predivna za analizu.

- Nama sada dolazi Istra, to shvaćamo kao utakmicu godine, i dalje smo sto posto unutra, borimo se za što bolji rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:42