Slavlje Tudora i igrača Hajduka
 JAKOV PRKIC/CROPIX
IZJAVE TRENERA

Tudor: ‘Ovo je trebalo odavno uvesti!‘ Ivković u nevjerici: ‘Što je ovo, košarka? Koliko smo igrali?‘

‘To je trebalo uvesti prije deset godina kada se počeo igrati veliki broj utakmica‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. lipanj 2020. 23:07

Prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke Hajduk je na praznom Poljudu velikim preokretom u zadnjim minutama svladao Inter iz Zaprešića sa 2:1.


Gosti iz Zaprešića poveli su u 37. minuti pogotkom Mamuta iz slobodnog udarca sa 30-ak metara iskosa s desne strane, ali i velike pogreške Hajdukova vratara Posavca kojemu je lopta prošla "kroz ruke i trbuh".


Vjerojatno ključni trenutak utakmice dogodio se u 55. minuti kada su suci odlučili ponoviti kazneni udarac za Hajduk nakon što je vratar Intera Matković obranio udarac Caktaša s bijele točke. No, linijski je sudac Pataki signalizirao glavnom sucu Lovriću da se vratar gostiju prerano pomaknuo za korak sa svoje linije pa se 11-erac morao ponoviti. Uslijedili su burni prosvjedi gostiju, no morali su se pomiriti s ponavljanjem kaznenog udarca, a kapetan domaćih je iz ponovljenog pokušaja u 60. minuti uspio poravnati.


Hajduk je do pobjedničkog pogotka stigao u sedmoj od devet minuta sudačke nadoknade kada je Dimitrov uspio glavom u mrežu sprovesti jedan od brojih ubačaja u kazneni prostor gostiju. Samo minutu ranije bugarski je stoper također glavom zatresao vratnicu.

Igor Tudor nije mogao sakriti sreću.


- Bilo je drame, bilo je svega, ali na kraju je najvažnije pobijediti. Prva utakmica nakon dva mjeseca i publika koje nema na stadionu, to je moram reći, malo bolesno. Drukčija je utakmica. Ali, mi smo sami došli u situaciju da se mučimo, imali smo nekoliko šansi u prvom dijelu i na kraju dođe primljeni pogodak bez prave prilike protivnika. Na poluvremenu sam rekao igračima - idemo dalje na isti način. Imali smo potom puno prigoda, imali smo i vratnicu, sjajan udarac Vuškovića, ali na kraju slavlje, što je i najvažnije. Ovo s pet izmjena je sasvim druga priča, to je trebalo uvesti prije deset godina kada se počeo igrati veliki broj utakmica. Najteže je bilo izdržati prvu utakmicu i nadam se da ćemo rasti u sljedećim dvobojima.

image
JAKOV PRKIC/CROPIX



Tomislav Ivković s puno je sarkazma opisao utakmicu.


- Navodno smo igrali 112 minuta. Mislio sam da smo igrali košarku, da sam ja Novosel, a Tudor Skansi. Ali dobro, svaka pobjeda je zaslužena. Čestitam Hajduku. Odigrali smo koliko smo mogli, dali smo maksimum. Odluke koje su donesene, su takve, što da radimo. Ne možemo ništa promijeniti. Rano smo izgubili igrača. Nemam što predbaciti momčadi, ako budemo tako odgovorno igrali nemamo se što bojati budućnosti za našu momčad. Moramo se prije Gorice osvježiti, jer ovakve utakmice puno troše. Bitno je da smo karakterno izgledali, da se nismo prepali. Sudačke odluke? Bebek ima 300 i nešto utakmica u nogama, ima iskustvo. Onako prijateljski, ako ga zove - ne zove ga bezveze. Ali dobro, riješeno je tako kako je riješeno.

Premijere mladih Vuškovića i Brnića

Dramatičnu Hajdukovu pobjedu i povratak na drugo mjesto, barem do nedjelje, obilježili su mladi igrači Hajduka.
Mladi Mario Vušković, 18-godišnji stoper, prvi put je startao u prvenstvu za Bijele.


- Bila je ovo dosta teška utakmica, suparnik se povukao na 20 metara od vratiju, bilo je doista teško probiti taj defenzivni blok. Drago mi je zbog Brnića da je asistirao za pogodak Dimitrovu. Žao mi što mi nije ušao jedan udarac, a trener Tudor je tražio da pomognem u napadu. Na kraju se trebalo i obraniti za osvajanje tri boda - kazao je Vušković.


Ivan Brnić, 19-godišnji krilni igrač, asistirao je za pobjednički gol.


- Emocije su goleme, a najbitnija je pobjeda. Trenirali smo ubačaj s poludistance, nije pogodak došao slučajno. Nisam mogao zamisliti bolji početak, sav trud i rad se isplatio - rekao je Brnić nakon svoje premijere u bijelom dresu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:30