Igor Tudor
 JAKOV PRKIC/CROPIX
KAŽE DA OPRAVDANJA - NEMA

Tudor se nakon poraza osvrnuo i na budućnost na klupi: ‘Od tih pustih krila tražim samo jedno...‘

Osijek je slavio na Poljudu, Bijeli su još dalje od drugog mjesta i Lige prvaka.
Piše: SObjavljeno: 05. srpanj 2020. 21:35

Kad god Hajduk izgubi, naročito na Poljudu, uvijek je zanimljivo čuti što misli Igor Tudor. Događalo mu se to već podosta puta u posljednje vrijeme, pa i ove nedjeljne večeri kada je na splitskoj ljepotici gostovao Osijek. Petar Bočkaj zabio je u 15. minuti i donio bodove gostima u izravnoj borbi za drugo mjesto, ono koje vodi u Ligu prvaka. Sudjeluju u njoj četiri kluba, ali Hajduk je danas ostao jako daleko tom cilju.

Tudor je priznao da stanje u svlačionici nije najbolje. Dapače, daleko je od najboljeg.

- U momentu smo gdje se težina osjeti i prije utakmice, a kamo li ne kad počne. Na meni je da u ova tri kola izvučem sve, u jednoj smo teškoj situaciji, neprimjerenoj Hajduku. To nije ni prvi put ove sezone da smo ušli u takav ritam. Treba ostati "na brodu" u ova tri kola, a onda ćemo sjesti svi zajedno i donijeti najbolje odluke za klub. Momci su dali sve od sebe, međutim stvar je psihološke prirode i dogodila nam se blokada koja se već par kola osjeća. Na meni je da izvučem momčad iz toga. Mlada je, zelena, ali to je tako kako je. To je moj posao, svatko treba preuzeti svoj dio odgovornosti, bit ćemo puno pametniji nakon ova tri kola...

Nema Hajduk sreće ni sa sastavom, na samom se početku ozlijedio Ismajli, ali Tudor nije tražio opravdanja za novi poraz.

- Ozljede igrača prije, netreniranje Jaira u kontinuitetu... Sve su to male stvari koje čine razliku. To je na kraju nebitno, jer je bitno dobiti i prikazati nešto gledljivo na terenu. Normalno da od početka imamo problem realizacije i krila koja uporno rotiram. Tražim da netko da gol od tih pustih krila, Ćoline, Dolčeka, Brnića, Juranovića, Jakoliša, Tahiraja, tražim gol ili asistenciju, a svega toga ima malo. Evidentno je da imamo problem, teško je pobjeđivati... - nastavio je Tudor.

Opet mu se dogodio primljen pogodak iz prekida.

- Prekidi su razlog neiskustva. To je kad imaš momčad ozbiljnijih godina, onda nema golova takve vrste kakve mi primamo. Nema opravdanja, moramo preuzeti odgovornost.

Slijedi utakmica protiv Dinama na Maksimiru.

- Derbi, ali moramo se dignuti. Moramo se psihološki dignuti na razinu da možemo odigrati utakmicu u vlastitim mogućnostima, a to se ne događa. Prije utakmice se osjeti težina. Radim konstantno na tome, alatima koji su mi na raspolaganju, ali nisam zadovoljan rezultatima tog rada. Mogu reći da mi se od prve minute nije dopao naš mentalitet. Treba nastaviti, boriti se, analizirati probleme koji su meni već kristalno jasni - rekao je Tudor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 20:18