Vojko Bašić/CROPIX
RIJEČ TRENERA

Tudor sretan samo zbog bodova: 'Znao sam da će biti problema, ovo nam je škola!'

Jasno da mi je želja jednom biti trener Hajduka, ali želja mi je biti trenerom i Manchester Uniteda - uz osmijeh je rekao simpatični trener Zadrana Ferdo Milin
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 22. rujan 2013. 00:10

Hajduk će prenoćiti na prvom mjestu. Bijeli su uz dosta muke osvojili tri boda protiv čvrstih Zadrana i barem do sutra navečer s vrha ljestvice gledaju na konkurenciju. Gol odluke za minimalnu pobjedu postigao je Giorgi Iluridze, bio mu je to prvijenac u bijelom dresu, a bodove je sačuvao sigurni Lovre Kalinić.

- Lijep je osjećaj biti vodeći, iako, što se tiče dojma, nismo odigrali našu najbolju utakmicu. Presretni smo zbog tri boda, znao sam da će utakmica biti ovakve vrste. Nadali smo se drugom golu u prvom poluvremenu, imali smo šansi, ali nismo ih iskoristili. Kasnije smo imali otvorenu utakmicu, protivnici su dobili više hrabrosti i držali su nas u neizvjesnosti do samog kraja - rezonirao je Tudor nakon pobjede.

Opet se Hajduk mučio s realizacijom i distribucijom lopte, loš travnjak Poljuda je već standardni problem Bijelih.

- Nažalost sam i tužan, imali smo problem realizacije i trebalo nam je više kvalitete u završnici. Kad imaš loš teren, teško je imati brzu i dopadljivu igru, treba nam previše dodira, a to usporava igru. Bez obzira na dojam, pobjeda je zaslužena. Imali smo više šansi, ali kad je 1:0 onda je otvoreno do kraja - nastavio je Tudor.

Vidjelo se da je bio nervozan, više puta je mahao rukama, gestikulirao, skidao sako. Toliko je teška bila ova pobjeda.

- Ovo je velika škola i pouka za igrače, to sam igračima rekao sada u svlačionici. Ovakve se utakmice znaju i izgubiti, mi smo je dobili i to je dobro. Imali smo više posjeda lopte i šansi, dojam je takav kakav je, sigurno su očekivanja bila veća nakon što smo dobili Dinamo. Zato su važne pobjede u utakmicama u kojima nisi najbolji - zaključio je Hajdukov trener.

Gostujući trener Ferdo Milin nije puno žalio za rezultatom, nije sramota izgubiti od Hajduka, a njega je zadovoljilo što je Zadar pružio dobar otpor na Poljudu.

- Jako sam zadovoljan, možda će vam to biti čudno jer sam izgubio. Radili smo probleme Hajduku, imali smo neke situacije koje nismo realizirali, ali ovo je Zadar kakvog ja želim i kakvog bi htio gledati - rekao je Milin.

Namučili su Zadrani Bijele, mogu li s ovom igrom napraviti probleme Dinamu? - pitali su novinari Milina.

- Možemo nešto napraviti protiv Dinama, ali uz jedan uvjet. Da imamo pun stadion koji će nas nositi i bodriti kao što Torcida nosi Hajduk - poručio je Zadrov trener navijačima.

Simpatičan je Milin, miran i staložen, osvježenje je u hrvatskom nogometu. Jednog dana sigurno bi htio biti trener Hajduka.

- To su uvijek nezgodna pitanja. Moram reći da Hajduk ima najperspektivnijeg trenera u Hrvatskoj, trebaju mu svi dati prigodu, od kluba do vas novinara i navijača. Jasno da mi je želja biti trener Hajduka, želja mi je biti trenerom Manchester Uniteda - zaključio je s osmijehom Milin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 21:22