Igor Tudor
 GORAN MEHKEK/CROPIX
VRIJEME PROMJENA

Tudorova prekretnica: Trener Hajduka pokazao je novu odliku na kojoj bi mogli profitirati svi na Poljudu

Utakmica protiv Rijeke bit će pravi pokazatelj toga je li u Hajduku počelo novo doba.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. srpanj 2020. 15:17

Igor Tudor je postao sedmi trener Hajduka koji je pobijedio u maksimirskom HNL derbiju i za kraj ostaje logično pitanje koliko je time profitirao i napredovao. Nadzorni odbor i šef struke Mario Stanić čvrsto stoje iza Tudora tražeći kontinuitet na klupi Bijelih bježeći od bilo kakve pomisli o promjeni trenera za sljedeću sezonu.

Zato ostaje pitanje koliko je i sam Tudor u Maksimiru došao do spoznaje koji su stvarni kapaciteti momčadi i sukladno tome njegovi modeli upravljanja njome.

Maksimirska pobjeda trebala bi biti prekretnica u trenerovu razmišljanju glede igre koju bi Hajduk mogao pokazivati u budućnosti. Tudor je emotivno proslavio pobjedu nakon posljednjeg zvižduka Bebeka, ali u izjavama pred TV kamerama bio je smiren i odmjeren.

Nema više prosipanja koncentracije na medijska prepucavanja, a nastavi li u tom ritmu i sljedeća dva tjedna, u ritmu pobjeda i fokusa isključivo na nogomet, mogli bi svi profitirati. I Tudor, i klub, i navijači. Zato je Rijeka veliki test, pokazatelj je li pobjeda u derbiju bljesak ili početak pozitivne serije u zajedničkoj budućnosti Tudora i Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:33