VLADO KOS/CROPIX
‘Dosta je bilo...‘

‘Turopoljski topnici‘ odlučili reći stop Nenadu Bjelici! Ovakav poraz trener Osijeka ne pamti pet godina

Bjelica je došao u Turopolje s nizom od 11 utakmica s devet pobjeda i dva remija na klupi Osijeka...
Piše: Toni RoićObjavljeno: 13. prosinac 2020. 10:05

Osam puta je Nenad Bjelica zavijao Veliku Goricu u crno, sedam puta kao trener Dinama, a jednom na klupi Osijeka, ali su “turopoljski topnici” jučer odlučili kazati - stop!

“Dosta je bilo, idemo to dobiti”, moglo se čuti cijeloga tjedna u krugovima oko kluba, a Valdas Dambrauskas je namjeru odlučio pretvoriti u stvarnost - totalnim presingom.

“Svi igraju sve”, čuvena je teza tvorca totalnog nogometa, legendarnog Nizozemca Rinusa Michelsa, a u kakvom je ritmu i s kakvim presingom jučer Gorica napadala vodeći klub lige, najbolje će posvjedočiti situacija iz 65. minute, kada je Anthony Kalik od centra krenuo sam prema vrataru gostiju.

Muhammedov trk

Ne, nije ga pratio ni jedan od napadača ili veznjaka, već desni bek Musa Muhammed, koji je pretrčao 70 metara i Kalik mu je komotno mogao dodati loptu da on zabije. Bio je to savršeni primjer kako svi igraju sve, a Dambrauskas je pokazao kako je u manje od 10 mjeseci koliko je trener Gorice, stvorio momčad koja u 13 utakmica ima 28 postignutih pogodaka i koja se ne boji nikoga.

Bjelica je došao u Turopolje s nizom od 11 utakmica s devet pobjeda i dva remija na klupi Osijeka, a otišao s najtežim porazom još od 7. studenoga 2015. kada je u talijanskoj Serie B kao strateg Spezije izgubio u gostima od Trapanija 1:5.

Gorica je lidera jučer pretvorila u tigra od papira, a da su sva tri igrača koji su postizali golove (Dieye, Kalik, Mitrović) to napravili prvi put u njezinom dresu, bar kada je prvenstvo u pitanju. Dvostrukom strijelcu Kaliku to su čak bili prvi ligaški golovi u životu. Osim što svi igraju sve, Dambrauskas može reći i da svi igraju kao nikad prije, a to je već naznaka nečeg velikog...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:54