England's Jermain Defoe (L) challenges Croatia's Josip Simunic during their World Cup 2010 qualifying soccer match at Wembley Stadium in London September 9, 2009. REUTERS/ Toby Melville (BRITAIN SPORT SOCCER)
 Reuters
JOE ŠIMUNIĆ

'Turska kao Turska, bitno je da mi odigramo mušku utakmicu! Ja takve obožavam'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2011. 10:08

'Bio i ostao ponos Hrvata, Jozo Šimunić’. Transparent tog sadržaja razvijen je za vrijeme utakmice Dinama i Zagreba na istočnoj tribini Maksimira uz popratnu veliku fotografiju 'maksimirskog Jože’. Svatko ga zove na svoj način u Hrvata, zavisno iz kojeg je dijela države, kojim se narječjem služi.

Kako se osjeća u predvečerje ogleda s Turcima?

- Utakmice s Turskom znače nam jako, jako mnogo. Prvo, iznimno su značajne za kompletni hrvatski nogomet, drugo, za sve nas! Ne volim upotrebljavati neke velike riječi, ali zaista se radi o ogledima koji na neki način određuju sudbinu hrvatskog nogometa - kaže Šimunić.

Turska je zaista moćna

Tvrdi da se do utakmice u Istanbulu mora dobro raditi u reprezentativnom kampu, da se svi moraju maksimalno koncentrirati.

- Trebali bismo u Istanbulu napraviti dobar rezultat. To bi moglo biti jako bitno. Ukoliko tamo ostvarimo dobar rezultat, onda će nam u uzvratu biti mnogo lakše, skinut ćemo veliki pritisak.

Kako vam izgleda reprezentacija Guusa Hiddinka?

- Turska kao Turska, uvijek je ista. Prije svega odlični su to nogometaši, isto tako su i pomalo - divlji! Mislim to na pozitivan način. Turska je zaista moćna, vrlo dobra reprezentacija.

Bi li bilo krucijalno zabiti gol u Istanbulu? Obično golovi u gostima u konačnom raspletu donose prevagu?

- Ha, bilo bi dobro da zabijemo dva ili tri gola! Bitno je da odigramo pravu, mušku utakmicu, da pokažemo sve što znamo. Dobar rezultat? Ne izgubiti svakako, ali treba krenuti po pobjedu.

Na tu temu dodao je i ovo.

- Ne, nikako nisam za 0:0! Kad netko kaže da je zadovoljan s tim rezultatom, ja se nikako ne veselim. Mi moramo pokušati napraviti maksimalno što možemo i odigrati kvalitetnu utakmicu. U Zagrebu bismo onda trebali završiti posao!

Olić nam puno znači

Vraća se Ivica Olić, vaš prijatelj koji uvijek donosi pozitivnu energiju u reprezentaciju?

- Nestrpljivo čekam da ga vidim. On će nam mnogo, zaista mnogo pomoći. Naravno, tu su i drugi napadači koji jedva čekaju da zabiju Turcima.

Kako se vi osjećate, u kakvoj ste formi po vlastitom mišljenju?

- Obožavam ovakve utakmice kakve su ove s Turcima. Dakle, sve sam rekao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:32