Foto: Duje Klaric / CROPIX
TO JE VEĆ ZABORAVLJENO

TVORCI NAJVEĆE SENZACIJE HNL-A STIŽU NA POLJUD, ALI TAMO JE SADA NOVI TRENER 'Nema depresije! I najvećim klubovima svijeta se događaju takve utakmice'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 02. ožujak 2018. 13:46

Dan prije ogleda protiv Rudeša na Poljudu (subota, 15 sati) pred sedmu silu izašao je trener Hajduka Željko Kopić. "Bijele" je prošlog vikenda uzdrmao šokantni domaći poraz od Slaven Belupa, u međuvremenu su ostali bez još jednog ključnog igrača Francka Ohandze...

- Ne razmišljam o tome što je bilo u prošlosti. Fokusiran sam isključivo na Rudeš i o pripremi susreta, o tome da u utakmicu uđemo na pravi način.

Ohandza je karijeru nastavio u Kini?

- Ohandza je puno dao klubu, momčadi. U ime stručnog stožera želim mu zahvaliti na svemu što je dao klubu i želim mu mnogo sreće u nastavku karijere. I s financijskog aspekta sigurno je riješio dosta stvari. Od onog trenutka kada je Ohandza otišao moj maksimalan fokus je na igračima koji su ovdje. Što se tiče načina igre sigurno će doći do određenih promjena, kompatibilnost momčadi nosi svoje. Pokušat ćemo se što prije adaptirati na novonastalu situaciju – rekao je Kopić.

Kakvo je stanje napadača koji bi trebali uskočiti u njegove kopačke Almeide, Futacsa, mlađih napadača?

- Marka još uvijek nema, a situaciju s Hugom ćemo vidjeti na današnjem treningu. Što se tiče mladih igrača vidjet ćemo i njih na današnjem treningu, procijenit ćemo što je najbolje za nas i za njih – odgovorio je Kopić.

Rudeš je uzeo četiri boda na startu drugog dijela sezone, a već je Hajduka jesenas iznenadio na Poljudu?

- Svaka momčad koja ovdje dođe ima ogroman motiv da se pokaže u najboljem svjetlu. I prošle polusezone igrali su jako dobro u obrani i tranziciji. Zadržali su takav profil igrača unatoč nekim odlascima, a i igrači koji su doveli su na tom tragu. Očekujem ih u defenzivnom bloku i brzoj tranziciji. Na nama je sada da nađemo opciju koja će nam omogućiti kvalitetniju igru prema naprijed, i što stabilniju igru prema natrag, da što je moguće više smanjimo njihovih kontranapada – naglasio je Kopić.

Prije tjedan dana ste prije Slavena smirivali euforiju, sada morate razbijati depresiju?

- Nikada nije ugodno izgubiti utakmicu, ali jako puno smo razgovarali s igračima, kako sa psihološkog, tako i s taktičkog aspekta. Nije bilo euforije u svlačionici, ali svjestan sam da u ovom podneblju to začaš ode u jednom ili drugom smjeru. Nije bilo depresije, svi zajedno smo analizirali zašto je do toga došlo. Svim klubovima, i najvećima, događaju se takve utakmice gdje unatoč dominaciji dobiješ nekakav gol i utakmica onda ode u drugom smjeru od željenoga. Nije bilo euforije prije, niti ima depresije sada.

Nije bilo lako ovog tjedna raditi, pripremati utakmicu, ni s obzirom na vremenske neprilike, odlazak Ohandze?

- S obzirom na vremenske uvjete u kojima sam dosad znao raditi, odradili smo normalan tjedan. Igrači jednostavno dolaze i dolaze iz ovih ili onih razloga, na nama je da se što kvalitetnije adaptiramo – ne traži Kopić alibije.

Kako je stanje s ozljedom Frana Tudora?

- Tušo još nije za utakmicu. Imamo još jedan-dva problema koja vučemo od utakmice, ne samo što se tiče zadnje linije nego i napadačke. Tek nakon zadnjeg treninga imat ću jasnu sliku po pitanju ne samo zadnje linije, nego i cijele momčadi.

S obzriom na zamjenu domaćinstva s Rudešom, jesu li ove dvije utakmice kod kuće protiv Rudeša i Istre 1961 gotovo kao idealan mini ciklus priprema za kup. Lokomotiva se čini kao ključ proljeća?

- Papirnato naravno da jesu, ali naravno i da možemo pričati o tom osjećaju koji trebamo prevladati na pravi način. To bi trebala biti dobra priprema za ono što nas čeka u polufinalu kupa.

Može li igrati Filip? Što je s Memollom, koliko dugo je izgubljen?

- Filip je imao problem kada je došao koji se malo produžio. Ušao je u trenažni proces, na Maksimiru je kada je ušao dobro reagirao. Podiže razinu pripremljenosti, vjerujem da će vrlo brzo ta mišićna ozljeda biti u optimalnom stanju. To sad ide u pravom smjeru. Memolla je priča koja ide još od kraja jeseni. Otišli smo na pauzu s vjerovanjem da će se taj njegov problem smiriti, na kraju je ispalo da se to mora rješavati operativnim zahvatom koji se još uvijek čeka.

Sa Savvasom i Radoševićem zajedno u momčadi malo gubite protok lopte, a s druge strane Barry je malo nestao iz kadra, iz prvih 11? Hoće li možda Gyurcso sada dobiti priliku od početka?

- Barry ima neupitnu kvalitetu. Sigurno da razmišljam i o drugim opcijama, i odlaskom Ohandze se stvari preslaguju i doći će do određenih promjena. I Gyurcso prolazi proces adaptacije. Imao je problem koji ga je deset dana odvojio od svega, zbog angine organizam mu je bio narušen. Vjerujem da će već od sutra pokazati svoju kvalitetu. Savvas i Radošević nisu isti profil igrača, s njima dvojicom smo dobivali i stabilnost i energiju, organizaciju igre. Oni su kompatibilni, mogu igrati zajedno, ali onda to ovisi i o profilu igrača koji su u navalnoj liniji – naglasio je Kopić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 23:12