Vladimir Dugandžić/CROPIX
POBJEDA KAO POKLON

'U 50. minuti derbija svojoj Marini ću reći 'da'... A Hajduk će u tom trenutku zabiti gol'

Ponajbolji igrač Hajduka Franko Andrijašević prije godinu dana odredio je datum svadbe, a da nije znao da će te večeri Splićani igrati protiv Dinama na Maksimiru
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 24. rujan 2012. 22:49

Nogometaši se obično ne žene u jeku prvenstvene sezone, a svakako gledaju da im termin svadbe ne padne na dan nekog derbija.

Nezgodno bi bilo da sad Leo Messi javi da je dogovorio matičara, salu i muziku za 7. listopada kad se istu večer ima odigrati “el clasico”. Pa da onda umjesto rezanja torte Argentinac mora juriti na Camp Nou da bi odigrao tih 90 minuta protiv Reala.

Iako se u životu, pa tako i u nogometu, svašta događa. Pamtimo slučaj Vladimira Šmicera, češkog reprezentativca koji je prije 16 godina bio zakazao svadbu za kraj lipnja. Nije računao da će Češka otići sve do finala Eura koji se igrao u Engleskoj. Šmicer se trebao oženiti u subotu, a u nedjelju je bio finale između Češke i Njemačke.

Datum davno određen

Kako Šmicerova tada buduća supruga Pavlina Vizkova nije željela otkazati dogovoreno vjenčanje, Vladimir je dobio 24 sata slobodno da obavi svadbu i potom se vrati na finale. I tako je i bilo. Češka nije osvojila naslov europskog prvaka, ali je zato Šmicer još uvijek u sretnom braku s istom suprugom. I zato je nogomet tek “najvažnija sporedna stvar na svijetu”.

Slična priča događa se Franku Andrijaševiću, 21-godišnjem prvotimcu Hajduka, koji je prije godinu dana odredio datum svadbe, a da nije znao da će te večeri Hajduk igrati protiv Dinama na Maksimiru.

Subota 29. rujna u Andrijaševićevu planeru označena je kao datum vjenčanja s njegovom Marinom, a nikako kao datum nastupa u derbiju s Dinamom.

Žuti za svaki slučaj

- Ispalo je tako jer je datum vjenčanja dogovoren još prije godinu dana. Tada sam bio na posudbi u Dugopolju. Govorilo se da ću tamo ostati sve do lipnja, ali zvali su me natrag prije toga. Kad je izašao raspored prvenstva, vidio sam da se datumi poklapaju, ali više se ništa nije moglo promijeniti, opravdava se Andrijašević.

Na utakmici protiv Slaven Belupa, na kojoj je zabio dva gola, Andrijašević je zaradio i žuti karton, treći, što znači da ionako ne bi mogao igrati protiv Dinama. Slučajnost!? Ok, nismo baš toliko naivni.

- Htio sam zaustaviti kontru na centru. Napucalo me. Nisam želio namjerno dobiti žuti karton - to je Andrijaševićeva službena izjava. To bi vjerojatno ponovio i na sudu.

No vratimo se još malo vjenčanju. Zar se stvarno tu ništa nije moglo promijeniti?

- Razgovarao sam s trenerom Mišom Krističevićem i predsjednikom Marinom Brbićem. I oni su mi rekli neka vidim ako se može nešto napraviti, ali već je gotovo sve bilo definirano. Nisam mogao pronaći rezervni datum i prebacivati dogovoreno. Na svadbi će biti 200 ljudi, održat će se u Dugopolju. Naravno da mi je krivo. Da sam nešto mogao, promijenio bih. Na kraju, moram zahvaliti treneru i predsjedniku što su me podržali - kaže Andrijašević.

Pobjeda kao poklon

Dodaje i da je njegovoj budućnoj supruzi, Marini, također krivo što je tako ispalo, ali drugačije nije ni moglo biti.

- Nažalost, na svadbi neće biti mojih suigrača, ali imam dobar predosjećaj za tu utakmicu. Vjerujem da će momci napraviti veliki rezultat u Maksimiru. Od početka puno radimo i odričemo se, to nam se mora vratiti na pravi način - optimističan je Andrijašević.

Dakle kakav scenarij možemo očekivati u subotu. Derbi je na rasporedu u 18 sati, a svadba?

- Negdje oko 50. minute derbija ja ću svojoj Marini pred oltarom reći “da”, a bilo bi super da u tom trenutku zabijemo gol Dinamu na Maksimiru. Nije važno tko će biti strijelac, neka ga zabije bilo tko - predviđa mladoženja Andrijašević. Od suigrača očekuje da mu za vjenčanje daruju pobjedu protiv Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. lipanj 2024 14:23