GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
DAMIR KRZNAR OTKRIVA

U Dinamo se vraća ‘Sarajlija‘ s posudbe, Duje Čop postaje prva opcija za Europu: ‘Znamo što on može‘

​Krznar računa na Amera Gojaka, a on samostalno trenira u Sarajevu i čeka dogovor Dinama i Torina
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. lipanj 2021. 08:05

Damir Krznar najavio je da bi se po planu u subotu trebala u Maksimiru pojaviti još dvojica igrača. Prvi je Marin Leovac, koji po svemu neće na pripreme u Sloveniju, ali se, profesionalno, pojavio na subotnjem treningu. A drugi je Amer Gojak, koji se nije pojavio. Podsjećamo, Gojak je sezonu proveo u Torinu, gdje je bio na posudbi s pravom otkupa, odnosno, s obvezom otkupa ako odigra 10 utakmica po najmanje 45 minuta. Taj uvjet nije ispunio, imao je Torino priliku bez obzira na to do 31. svibnja javiti u Maksimir da ga svejedno želi kupiti.

Ni to se nije dogodilo, čime je Gojak ostao igrač Dinama. Međutim, u subotu nije došao, još uvijek je u Sarajevu, gdje samostalno trenira i čeka rasplet jer očito postoje još neki administrativni problemi.
- Gojak je završio svoju posudbu, nije se aktivirala opcija kupnje, on ostaje s nama. On je vezni igrač koji nam može pomoći i o njemu ozbiljno razmišljamo kao o igraču Dinama - kazao nam je Krznar.

image
Dinamo Zagreb'Amer Gojak (R) vies for the ball with Fenerbahce's Mathieu Valbuena (L) during the UEFA Europa League Group D soccer match between Fenerbahce and Dinamo Zagreb at Ulker Stadium in Istanbul, on November 29, 2018. (Photo by BULENT KILIC/AFP)
BULENT KILIC Afp

Svaki dan u vezi

Što je problem, nismo uspjeli točno saznati, vjerojatno činjenica da je Gojak na posudbi u Torinu, službeno, do 30. lipnja. Što znači da je sad još uvijek igrač talijanskog prvoligaša. Nešto slično kao i Duje Čop, koji je od kraja lipnja slobodan igrač, ali mu je Standard dopustio da trenira s Dinamom, dok se ne riješe papiri i ne postane i službeno igrač Modrih. S Torinom, očito, ta formalnost nije zasad odrađena, možda su i Talijani malo sporiji u tom procesu.

Ali, kako se neslužbeno može čuti, trebalo bi sve biti riješeno idućih dana i Gojak bi se trebao priključiti Modrima početkom ovoga tjedna, vjerojatno prije odlaska u Sloveniju (srijeda).


Uvijek postoje šanse da se štogod zakomplicira, međutim, s više strana smo čuli uvjeravanja kako se ništa senzacionalno ne bi trebalo dogoditi kako će Gojakova administracija biti riješena i on uskoro ravnopravno početi trenirati s Modrima. Navodno niti on trenutno ne razmišlja o nekom novom odlasku ili povratku u Torino, svaki je dan na vezi s Damirom Krznarom, i najizvjesniji je taj rasplet u kojem će se on pojaviti u Maksimiru i staviti na raspolaganje šefu struke.


A što se Čopa tiče, Damir Krznar rekao nam je kako vjeruje da će napadač biti pravo pojačanje.
- Zadovoljan sam onim što je pružao u Dinamu, bio je dobar, bilo je to za vrijeme našeg stožera pa ga jako dobro znam iz tog razdoblja. Nakon toga mu je karijera išla gore-dolje, ali znamo što on može i očekujem da ćemo ga što prije vratiti na te postavke - rekao je Dinamov trener.

S obzirom da su Petković i Gavranović na Euru, za očekivati je da će Čop biti prva napadačka opcija na startu europske sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:11