DAMIR KRAJAC/CROPIX
MOŽE SAMO NA SILU

U Dinamo stigla jedna od najbizarnijih prijava! Evo što su zapazili na tribini, na to nitko nije mislio

Pa kako prisiliti navijačke skupine, ne samo Dinamovu već i sve ostale, da se drže tog pravila!?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2020. 16:07

Već smo ranije napisali da Dinamo ne razmišlja o odgodi utakmice s Hajdukom koja se 29. studenoga igra na maksimirskom stadionu. Nije se pomišljalo niti na odgodu subotnjeg sraza s Osijekom, iako je Mamićeva momčad ostala bez bitnih karika, Lovre Majera i Joška Gvardiola. Modri klub je protiv odgađanja prvenstvenih utakmica, jasno, ukoliko zaista ne postoje dramatični razlozi. U plavim kuloarima jučer smo čuli priču po kojoj bi željeli saznati koliko se prvenstvenih utakmica mora odgoditi da bi HNS donio odluku da se ne igra onaj posljednji krug prvenstva, dakle, da HNL završi nakon 27. kola?

Ne zbog toga što modri klub ne bi želio odigrati svih 36, nego zbog čisto pragmatičnih razloga. Recimo, Dinamo igra Europsku ligu, u dobroj je situaciji da osigura europsko proljeće. U nastavku sezone, nakon zimske stanke, možda bi se trener Mamić mogao odlučiti da na nekim domaćim utakmicama odmara igrače kako bi bili što spremniji za Europu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Možda bi u takvim rotacijama mogao izgubiti pokoji bod, neku utakmicu, možda bi zbog toga došlo do neizvjesnosti oko borbe za naslov. I što onda ako, recimo, Modri u jednom trenutku budu drugi na ljestvici, a u HNS-u odluče da se prvenstvo prekida nakon trećeg kruga? Više ne bi postojala mogućnost sustizanja prvoplasiranoga. Zapravo, ima smisla priča iz maksimirskih kuloara...

Prijavili Dinamo zbog navijača jer nisu držali razmak

U utorak je u Dinamo stigla, pa mogli bismo kazati, jedna pomalo bizarna prekršajna prijava. Podnijeta je zbog toga što navijači Dinama na sjevernoj maksimirskoj tribini na utakmici 8. kola Dinamo - Gorica nisu držali propisani razmak, kako se to danas popularno u vrijeme koronavirusa zove - distancu.

Prijava ima bizarne obrise jer kako prisiliti navijačke skupine, ne samo Dinamovu već i sve ostale, da održavaju distancu? Može se, naravno, upotrebom sile, ali zar bi to bilo normalno? U svakom slučaju, postojala bi mogućnost da dođe do ozbiljnih nereda. Na to očito u Kući hrvatskog nogometa nisu mislili kad su u ovo vrijeme pandemije dopustili povratak gledatelja na tribine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:56