Gavranović
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
SLAVLJE JE MOGLO POČETI

U DINAMU OTVORILI ŠAMPANJAC Gavranović se sjetio čovjeka koji je dao ogroman obol: 'Ovaj mi je posebno drag jer je došao u dresu kojeg najviše volim'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. svibanj 2018. 15:38

Poslijepodne, prije treninga, Nikola Jurčević najavljivao je utakmicu s Rudešom.

- Svjesni smo odgovornosti koja je pred nama, bit ćemo spremni, vjerujem da ćemo u ponedjeljak postati prvaci i riješiti sve dvojbe - kazao je Dinamov trener.

Nekoliko sati kasnije već je bio prvak, igrači zajedno u klupskom hotelu odgledali derbi Hajduka i Osijeka, po završetku tog susreta krenula je fešta. Skakali su, pjevali, orilo se 'šampioni, šampioni'. Velik je uteg pao s leđa.

- Evo, ipak prije no što smo se nadali... Dobro, mi smo očekivali da ćemo biti prvaci već protiv Lokomotive, nažalost nismo u tome uspjeli, ali sad su nam se rezultati poklopili. Naravno da mi je drago zbog svih mojih igrača, zbog cijelog kluba i svih koji su osvajali su tom naslovu prvaka. Naravno, ne treba zaboraviti ni mog prethodnika Marija Cvitanovića koji ima ogromne zasluge za naslov. To nam je bio cilj, imperativ, ali ostaje nam da popravimo dojam u zadnje dvije utakmice i da u šampionskom, pozitivnom raspoloženju dočekamo finale Kupa - rekao je navečer Jurčević, a oglasili su se i neki igrači, također sretni što je napokon sve gotovo.

- Silno se veselim ovom naslovu prvaka jer do sada nisam imao taj trofej! Mislim da je ovo zasluga svih u klubu i nakon što prespavamo idemo odraditi šampionski još te dvije utakmice do kraja pa u Vinkovce po dvostruku krunu za savršen kraj ove sezone. Drago mi je zbog suigrača, vodstva kluba i naših navijača! - poručio je Izet Hajrović, a presretan je bio i kapetan Arijan Ademi.

- Ovo je bila teška sezona, ali završila je onako kako smo se svi nadali. Čestitam svojim suigračima, stručnom stožeru i onom prethodnom Marija Cvitanovića. Trebamo odraditi profesionalno ove dvije preostale utakmice pa se pripremiti za finale Kupa i vratiti u Maksimir dvostruku krunu!

Mario Gavranović priznao je da mu je ovo najdraži trofej.

- Osvojio sam nekoliko trofeja u karijeri, ali ovaj mi je posebno drag jer je došao u dresu kojeg najviše volim! Čestitam svima u svlačionici i klubu te našim navijačima, čestitam i Mariju Cvitanoviću, koji je bio s nama dobar dio sezone i koji ima velike zasluge u ovom naslovu!

Za kraj, laknulo je i glasnogovorniku Alenu Lesičkom. Trpio je dvije sezone, koliko je u klubu, podbadanja da je jedini glasnogovornik bez trofeja, osvajali su ih i neki prolaznici prije njega.

- Zahvaljujem se dragom Bogu što nisam jedini glasnogovornik bez trofeja u ovom stoljeću, poklanjam ga svojoj kćeri! - duhovito je prokomentirao Lesički.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 06:22