VLADO KOS/CROPIX Cropix
NOVO IME

U Gradskom vrtu predstavljen Ivan Santini: ‘Lijepo je ponovno se vratiti u HNL i biti u kod kuće‘

‘U ovom mi je trenutku jedini cilj igrati što bolje za klub, za Osijek i davati golove‘
Piše: JL.Objavljeno: 16. veljača 2021. 16:22

Najavljeno je bilo da će na presici u Gradskom vrtu biti predstavljen novi napadač Bijelo-plavih Ivan Santini. Još u subotu je potpisao vjernost Osijeku a kako je u međuvremenu Nenad Bjelica angažirao i dojučerašnjeg Hajdukovog igrača Adama Gyurcsa neki su se ponadali da će i on biti službeno predstavljen. Ne odmah na početku, ali negdje pri kraju presice s tim u svezi oglasio se Bjelica osjetivši potrebu pojasniti zašto odmah uz Santinija, koji će usput rečeno u Osijeku nositi majicu s brojem 26, nije predstavljen i Gyurcso.

-On je nažalost u onoj skupini članova Hajduka koje je napao korona virus, a u subotu će izaći iz izolacije i odmah nam se priključiti kao što vjerujem da će mi biti na raspolaganju već u idućem prvenstvenom kolu - objasnio je Bjelica.

Bilo kako bilo danas je glavna uloga ipak bila namijenjena Ivanu Santiniju čiji je dolazak u Osijek imao odjek najveće bombe minulog zimskog mercata u HNL.
-Ne trebamo suviše objašnjavati koga smo doveli u naš klub. Sretan sam da je Ivan odlučio doći k nama i želim mu puno zdravlja i sreće - rekao je Nenad Bjelica.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Sam je Santini uvodno govorio o razlozima koji su ga naveli da pristupi prvoligašu s Drave.
-Ovo doba kada smo svi suočeni s pandemijom COVID-a naučilo nas je i podsjetilo da ima i drugih važnih stvari u životu, najvažnijih, a ja sam izabrao povratak u Hrvatsku kako bih bio što bliže obitelji i u mogućnosti što više vremenja s njom provoditi - kazao je Santini.

Dugo je svoju karijeru upražnjavao u inozemstvu, igrao kako je to podsjetio Bjelica za brojne, a i velike klubove, osvajao trofeje, pa je tim više pomalo iznenađujući bio njegov izbor da se vrati u Hrvatsku i zaigra za Osijek.
-Kako sam naglasio zbog koronavirusa se puno toga promijenilo, a mene je u Osijek privukao njegov projekat kojeg želim biti dio. I Bjelica kao trener, i izgradnja novog stadiona, još iz igračkih dana kada sam bio član Zadra sjećam se Osijeka kao velike nogometne sredine. Pamtim i njegovu navijačku skupinu Kohortu čiji su članovi u velikom broju bili dolazili na gostovanje u Zadar. Blizu je Osijeku i Vukovar, uvijek sam imao posebne simpatije za Slavoniju, za ovaj kraj Hrvatske. Sve je to uz moju želju da budem uz obitelj bilo presudno da odlučim doći - naglasio je Santini.

A presudno je bilo još nešto što nije skrio.
-Od trenutka kada je moj brat Krševan postao član Osijeka pratio sam njegove rezultate i sve što se u ovom klubu događa. Naravno da sam pričao s Krševanom i da su lijepe riječi koje mi je rekao o klubu doprinjele mojoj odluci. Iako, nagovarao me on da dođem k njemu u Lokomotivu. ali eto moj je izbor poslije svega Osijek. Prvi su mi dojmovi jako lijepi i nadam se da ću svojim igrama dati doprinos ambicijama i rezultatima moje nove momčadi - izjavio je Ivan Santini.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Kada će i koliko zaigrati, u maniri istinskog profesionalca naglasio je odluka je na treneru.
-U ovom sam trenutku da tako kažem na osamdeset posto spremnosti. Posljednju sam utakmicu igrao još prije tri mjeseca. Trenirao jesam, ali drugačije je to od onog kad imaš kontinuitet nastupa - ispričao je Santini.

Trener Bjelica pak ne dvoji, od svog novog napadača očekuje puno. Kako ističe, jako dobro zna sve njegove kvalitete, a prije završnih razgovora o njegovom transferu jednoglasno su se o Ivanom angažiranju izjasnili svi članovi klubske skautske službe, dakle Ivica Kulešević, Damir Vuica, Ivo Smoje i Jasmin Osmanović.

Zna to, ako i nije znao čuo je jučer i sam Santini, a sada je na njemu da igrama i golovima opravda golemu količinu vjere u sebe onih koji su donijeli odluku realizirati njegov transfer.
-Iskreno i sam se tome nadam. Baš sam sretan što sam se vratio u HNL koji je puno jači, kvalitetniji i u natjecanju zanimljiviji nego u vrijeme kada sam još bio u Zadru. Drago mi je što sam se vratio u HNL, na naše stadione u njihove svlačionice koliko god izgledale loše, ali lijepo je opet biti u Hrvatskoj, kod kuće, uz obitelj - kazao je Ivan Santini.

Među Bijelo-plavima s kojima je jučer poslije podne odradio i prvi zajednički trening dočekao ga je i argentinski napadač Ramon Mierez.
-Znam i drago mi je da Osijek ima odlične napadače i jednog od najboljih strijelaca HNL u Mierezu. Igrao sam u karijeri u različitim sustavima i ništa mi nije strano. Znam da će nas trener Bjelica uklopiti u momčad - rekao je Santini.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

A u tom je trenutku otvoreno i pitanje na koje jedino Nenad Bjelica može odgovoriti. U svom je, najčešće upražnjavanom formacijskom rasporedu imao uglavnom jednog isturenog napadača uz nužnu mu potporu s krilnih pozicija.
-Neće se ništa bitno mijenjati. I do sada smo koristili sustav 4 - 3 - 3, ali i 4 - 4 - 2, pa i 3 - 5 - 2. Imamo širinu i izbor u njoj, i ubuduće ćemo igrati u raznim formacijama - izjavio je Bjelica.

Santini je bio i povremeni reprezentativac Hrvatske, jednom dok je izbornik bio Ante Čačić, a četiri puta u mandatu Zlatka Dalića. Ima li i dalje ambiciju koja ga vuče među Vatrene.
-U ovom mi je trenutku jedini cilj igrati što bolje za klub, za Osijek i davati golove. Davati najviše što mogu, a što će to značiti za povratak u reprezentaciju ne mogu sam govoriti. Hrvatska reprezentacija ima odlične napadače, svi zbog toga moramo biti spremni. Što se mene tiče, ako joj zatrebam tu sam, biti ću sretan i radosno se odazvati - izjavio je Santini.

Bez ikakve je zadrške obznanio i svoju čvrstu vjeru u Boga, naglasio kako mu je on na prvom mjestu, onda obitelj, a poslije toga nogomet kojem se već godinama posvetio.

-Imam izniman odnos s Bogom i uvijek se trudim staviti ga na prvo mjesto - kazao je Ivan Santini novi napadač osječkih Bijelo-plavih koji je i u svom nastupnom govoru najavio kao će sve učiniti da s njima osvoji bar jedan od dva moguća trofeja.
To je bio jučer onaj dio priče u kojoj su riječi strujale zrakom. Ipak, o Ivanu Santiniju i njegovom boravku prvoligašu s Drave, najmanje do ljeta, suditi će njegove igre i golovi. A kada mu sadašnja ugovorna važnost istekne opet će za stol s Bjelicom u prvom redu, pa dogovarati mogući produžetak suradnje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 17:23