CROPIX
NOVO IME NA KLUPI?

U HAJDUK SE VRAĆA VELIKAN KOJI JE VODIO TORINO, NAPOLI I LAZIO? Stručnjak s imenom i prezimenom: Još uvijek se pamti njegovo rušenje Dinama na Poljudu

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 04. rujan 2018. 15:32

Reja je čovjek s imenom i prezimenom u Italiji, pa neka je u kasnijim godinama, ali zato ima dugogodišnje iskustvo. Rođen je 10. listopada 1945. godine, što znači da će uskoro napuniti 73.

Trener je nešto manje od 40 godina, a u svojoj karijeri vodio je više od 20 talijanskih klubova, od nižih liga koje je osvajao, do članova Serie A među kojima svojim statusom strše - Torino, Napoli i Lazio, a zadnji posao mu je bio u Bergamu prije dvije godine kada je otišao s klupe Atalante.

Hajduk je vodio ravno 13 utakmica u prvenstvu u sezoni 2009/10. koju je Hajduk također loše otvorio, pa se u njemu našlo rješenje za vađenje Bijelih iz krize kada su ga doveli predsjednik Joško Svaguša te Ivica Šurjak koji je u to vrijeme bio zadužen za struku.

Prosjek osvojenih bodova na klupi bio mu je -2.00, upisao je osam pobjeda, dva remija i tri poraza, a pamti se da je na Poljudu dobio Dinamo s 2:1. No, malo poslije toga uslijedio je poziv iz Lazija koji Reja nije mogao odbiti, a zanimljivo je da je od rimskoga kluba Hajduk inkasirao odštetu za preotimanje trenera u visini od pola milijuna eura.

- Hajduk ostavljam teška srca - poručio je tada Reja.

Interesantno je još da je s Rejom u Hajduku u stožeru radio i Igor Tudor, trener koji isto figurira kao potencijalni povratnik na klupu Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:50