StoryEditor
 CROPIX

U HAJDUKU SPOMENULI GOTOVO SVE OSIM DINAMA 'Jučer je to bila Cibalia, prekjučer Hajduk, prošli tjedan Slaven, drugi tjedan će biti netko treći...'

Autor: Dražen KuzmanićObjavljeno: 27. veljača 2017. 18:59

Predsjednik Hajduka Ivan Kos očitovao se danas o aktualnom trenutku u hrvatskom nogometu vezanom za susret Cibalije i Dinama.

- Ovaj vikend se nije dogodilo ništa što ne opterećuje hrvatski nogomet već niz godina. Ovi su samo plodovi sustava koji je naopako postavljen. Stalno ukazujemo na probleme, nudimo rješenja i tražimo promjene. Sudjelovali smo u promjeni zakona, koji se do danas ne poštuje. U borbi smo dugo vremena bili sami, ali nadam se da svi postaju svjesni da je ovakvo stanje neodrživo i štetno za nogomet. Ukazujemo na probleme, nudimo rješenja po pitanju infrastrukture, sudačke organizacije, pravednosti sustava... Ponavljam, to nije pitanje jednog kluba. Jučer je to bila Cibalia, prekjučer Hajduk, prošli tjedan Slaven Belupo, drugi tjedan će biti netko treći. Radi se o ravnomjernom razvoju nacionalnog nogometa i ravnopravnosti svih koji su dio nogometne obitelji. Na žalost, vodeći ljudi su pokazali da nisu spremni na promjene. Hajduk nije tu da bi rušio nego da bi sudjelovao u obnovi nogometa, ali oni koji nisu spremni za promjene moraju otpasti, ali svaki nogometaš, nogometni djelatnik, funkcioner, klub, predstavnik vlasti mora preuzeti svoj dio odgovornosti. Tko god šuti i prihvaća ovo stanje jednako je odgovoran kao i oni koji su njegov izvor - kazao je predsjednik Hajduka Kos.

 

 

Linker
07. srpanj 2020 12:03