VLADO KOS/CROPIX
NEMIR NA KAJZERICI

U Lokomotivi uveden strogi režim zbog koronavirusa: ‘Samo da ne bude novih zaraženih!‘

Nakon nedjeljnog prodora koronavirusa u svlačionicu Lokosa opet je uveden stroži režim treniranja
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. kolovoz 2020. 15:59

Prvotni je šok prošao i u Lokomotivi su brzo prihvatili realnost. Nakon pojave koronavirusa u svlačionici Lokomotive i spoznaje da je jedan igrač na nedjeljnom testiranju bio pozitivan na COVID-19, na Kajzerici je uveden stroži režim treniranja. Konkretno, Lokomotivini nogometaši privremeno ne koriste svlačionice, teretanu, ni neke druge prostorije na stadionu.

Po dolasku na parking na Kajzericu, igračima se mjeri tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerom, temperatura ne smije biti viša od 37,2 stupnja Celzija. Zapisuje se, k tome, svaki pojedinačni dolazak i odlazak s Kajzerice...

Moraju se prilagoditi

Svaki igrač i trener koristi svoju vodu za piće, igrači u opremi dolaze na trening, a nakon vježbanja korištenu opremu stavljaju u posebne, hermetički zatvorene kutije, po petorica igrača odlažu opremu u jednu kutiju. U četvrtak će se Lokosi opet testirati, a u nedjelju bi trebali igrati u 1. kolu novoga prvenstva protiv Dinama u Maksimiru. Ne bude li, dakako, nekih drastičnih, negativnih promjena u svezi prodora koronavirusa...

- Ovo nas je svakako poremetilo, međutim moramo se u hodu prilagoditi novim zaštitnim mjerama. Sad je najvažnije da su svi ostali igrači zdravi i vjerujemo da će testiranje u četvrtak biti bez novih pozitivnih slučajeva - kaže trener Lokomotive Goran Tomić koji je u ponedjeljak odradio dva treninga sa svojom momčadi.

Inače, zaraženi je igrač došao u petak na prozivku i zatražio je još dan odmora. Dobio ga je, tada još nije imao povišenu temperaturu. Ali, kad je došao u nedjelju ujutro na trening, izmjerena mu je povišena temperatura, odmah je testiran i nakon što je test bio pozitivan, otišao je u dvotjednu samoizolaciju.

image
Denis Gudasić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Nema rizika za klub

U klubu zasad ne objavljuju ime tog igrača zbog Zakona o zaštiti podataka...

- Zbog zaštite našeg igrača ne možemo objaviti njegov identitet - rekao nam je izvršni direktor Lokomotive Dennis Gudasić koji je u stalnom kontaktu s nadležnom epidemiološkom službom.

Igraču je određena mjera stroge, dvotjedne samoizolacije, sukladno preporukama Stožera Civilne zaštite RH i radne skupine HNS-a. Ostatak momčadi, sukladno naputku epidemiološke službe, nije morao ići u samoizolaciju, jer je nadležni epidemiolog procijenio da ne postoje elementi dodatnog rizika za klub. Ali, sve će se aktivnosti u klubu održavati po strožim mjerama zaštite i provodit će se pojačani nadzor u dolazećem razdoblju, na temelju preporuke Radne skupine za povratak natjecanja HNS-a.

Zaraženi preskače Rapid

Stoga je već u ponedjeljak počela primjena strogih zaštitnih mjera prije, tijekom i nakon trenažnog procesa, u skladu s protokolima UEFA-e i HNS-a.

- Igrači i stručni stožer bit će testirani na COVID-19 već u četvrtak. Bude li sve u redu, morat ćemo, sukladno protokolu UEFA-e, obaviti još jedno testiranje, tri dana prije utakmice s Rapidom u 2. kvalifikacijskom kolu za ulazak u Ligu prvaka. Nadajmo se da neće biti još zaraženih igrača, te da ćemo normalno odigrati tu važnu europsku utakmicu - rekao je Gudasić.

Spomenuti zaraženi igrač sigurno neće biti u konkurenciji za nastup protiv Rapida. Samoizolacija mu, naime, istječe 23. kolovoza, baš kad bi se Lokosi trebali opet testirati prema protokolu UEFA-e. Neće, dakle, biti spreman za tu utakmicu, no to je u ovome trenutku manje važno, svakako je najvažnije da igrač ozdravi, te da nema nikakvih posljedica. Kao i da nikome nije prenio virusnu zarazu...

Do četvrtka stopirani dolasci svih igrača na Kajzericu, pa i dinamovca Marija Ćužea

Zasad su stopirani svi dolasci novih igrača na Kajzericu. Razlog je pojava virusa COVID-19 u svlačionici Lokosa, a to konkretno znači da dinamovac Mario Ćuže još neće doći na posudbu i trenirati s novim suigračima. Sve je, kako smo doznali, dogovoreno, Ćuže dolazi na posudbu u Lokomotivu, ali pričekat će se novo testiranje igrača u četvrtak i bude li sve u redu, tek će se nakon toga priključiti Tomićevoj momčadi. U najboljem bi slučaju, dakle, prvi trening s Lokosima Ćuže bi mogao odraditi u petak, samo dva dana prije utakmice s Dinamom u Maksimiru. Stoga je teško vjerovati da bi odmah, nakon samo jednoga ili dva treninga u novoj sredini, mogao zaigrati u nedjeljnom gradskom derbiju protiv kluba iz kojeg će doći na posudbu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 13:41