Osječani nisu mogli slaviti s navijačima...
 IVAN PERIC/CROPIX
AMBIJENT U DERBIJU

U loži Bjeličina supruga, sin i Davor Šuker, u Osijeku tužni: ‘Ovo je trebao biti veliki spektakl...‘

Kažu upućeni da bi, po atmosferi kakva je vladala u gradu, na tribinama bilo bar 7-8 tisuća ljudi
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. studeni 2020. 08:00

Možemo samo reći - šteta. Svakodnevno se ponovno uvjerimo koliko ta korona utječe na život, time i nogomet, šteta je što su tribine morale biti prazne, jer, svi su uvjeti bili ispunjeni da u Gradskom vrtu vidimo i sjajan ambijent “nabrijanog” derbija.
Nije bilo magle, niti kiše, koje su često znale pokvariti ugođaj dvoboja Osijeka i Dinama, Sunce je okupalo Slavoniju, kao da je pozivalo ljude na stadion. Ali ništa, virus nije imao milosti.

A u Osijeku smo baš na više mjesta čuli: bio bi to pravi spektakl da nije korone. Kažu upućeni da bi, po atmosferi kakva je vladala zadnjih dana u gradu, da je situacija normalna, na tribinama bilo sigurno sedam, osam tisuća ljudi, tko zna, možda i više. No, ovako smo bili osuđeni na tišinu, jedina kulisa bili su povici igrača i trenera.

Video: Pilj zabija za 1:0

Uz tu tišinu još na početku minuta šutnje, za žrtve Vukovara i Škabrnje, te za preminule Krunoslava Kiću Slabinca i Ivana Marasa, nekadašnjeg Osijekova vratara, trenera i skauta.

Nije bilo niti navijača izvan stadiona, možda je netko pomislio da će Kohorta podršku svojim ljubimcima s nekog punkta blizu stadiona odakle bi se moglo čuti njihovo skandiranje. Ne znamo jesu li planirali, ali, nije bilo niti toga, nije u skladu s epidemiološkim mjerama. Tako je Osječanima, ako su se željeli malo opustiti, preostalo jedino gledanje dvoboja u kafićima, no, i to naravno u skladu s propisima. Sve skupa, baš otužan ambijent.

Video: Žaper zabija za 2:0

Osim novinara i ljudi iz oba kluba, a u Dinamovoj delegaciji bio je i rođeni Osječanin Željko Kopić, šef maksimirske nogometne akademije, u svečanoj loži bila su još dva velika osječka nogometaša. Jedan je predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji nije želio propustiti sraz svoja dva kluba, a bio je tu i Igor Cvitanović, još jedan Osječanin koji se proslavio u Maksimiru. Među sretnicima koji su mogli uživo gledati utakmicu bili su i supruga i sin Nenada Bjelice. Nisu propuštali utakmice ni dok je bio trener Dinama, naravno da ga prate i sad u Osijeku.

Inače, tijekom subote pričalo se i da bi Osječko-baranjska županija mogla slijediti ideju kolega iz Varaždinske županije, gdje zbog novih epidemioloških mjera za mnoge neće biti ni treninga ni utakmica, međutim, na licu mjesta ipak smo čuli da takvo nešto zasad nije u planu, nogomet će se i dalje igrati u Osijeku, ali bez publike.

Linker
29. studeni 2020 08:03