Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
ZALET PREMA SAMOM VRHU

U OSIJEKU SE STVARA MEGA-MOMČAD Kapetan uručio 'košaricu' jakom Portugalcima, a trener dovodi stare znance iz bivšeg kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2016. 20:38

Među onima koje je izbornik reprezentacije Hrvatske Ante Čačić odlučio povesti na turnir u Kinu i lijevi je branič osječkog prvoligaša Borna Barišić. Njegovo pozivanje nikog nije iznenadilo. U pitanju je kapetan Bijelo-plavih, koji su se jesenas vinuli u sam vrh tablice, ali i igrač koji je tom rezultatu i plasmanu dao velik doprinos.

- Ne samo ja, već svi koji smo imali prigodu igrati, odnosno kojima je trener Zoran Zekić ukazivao povjerenje. Sada je vrijeme odmora i uživamo u onome što smo napravili ove jeseni. U prvenstvu smo završili kao treći, plasirali se i u polufinale Kupa. Kažu neki, ma mnogi ustvari, da je to preko svih očekivanja. Možda to tako i jest, ali osobno sam uvjeren da je to samo odraz naše stvarne kvalitete. Ne bi toga bilo da nismo na visokoj razini u cjelini, kako igrači tako i naš stručni stožer na čelu sa Zekićem, ali i da sve ono što se dogodilo u našem klubu nije posloženo na pravi način - kazao je Borna Barišić.

Minulog se ljeta vratio u Osijek nakon što je prije godinu i pol dana otišao u Dinamo, koji ga je ubrzo ustupio Lokomotivi. Činilo se, rano je otišao, prihvatio izazov igranja u Maksimiru i doživio razočaranje. Jer Dinamo je sasvim druga priča od one s kojom se suočio u Lokomotivi. Pogriješio ili ne, svatko ima svoj stav, ali izvjesno je da se u Maksimiru Borna nije naigrao ni uspio ostvariti ono zbog čega je ondje otišao.

Korisno iskustvo

- Može se i tako reći i gledati, ali vrijeme koje sam proveo u Dinamu i Lokomotivi ne smatram izgubljenim. Bilo je to silno korisno iskustvo i unatoč svemu sam napredovao. I sazrio, rekao bih, jer vidio sam i doživio rad u našem najboljem klubu, trenirao s vrsnim igračima, a i u Lokomotivi je bilo jako puno mladih i talentiranih igrača pred kojima je lijepa budućnost. Samo, jasno je da su mi nedostajale utakmice, onaj svakom igraču toliko potreban kontinuitet nastupa... Kad je došao poziv iz Osijeka za povratak, nisam puno dvojio, ma gotovo ni trenutka - veli Barišić.

Iza njega je odlična polusezona. Zadovoljan je i on i svi u klubu: pet je asistencija za pogotke pripremio suigračima i pokazao igrački napredak i zrelost.

Zapresic, 161216.
Gradski stadion Zapresic.
MAXtv Prva Liga, 1. HNL, 20. kolo, seniori, utakmica NK Inter - NK Osijek.
Na fotografiji: Borna Barisic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

- To je samo potvrda da nisam napravio pogrešan potez povratkom, dapače. Sazrio sam, iako tome nikad nije kraj, igram odgovornije, kvalitetnije i uz pomoć suigrača osjećam veliku sigurnost. Ako je jesen bila jako dobra, a svi kažu da je, proljeće će biti i bolje - rekao je Barišić.

Naravno, samo pod uvjetom da i tada bude bijelo-plavi, da ostane u Gradskom vrtu. Portugalska je Braga za njegov transfer ozbiljno zagrizla...

- Ne volim te priče. Što bude, bit će, ali što se mene tiče, nikamo ne žurim. Osijek je na putu da nakon niza nezapaženih sezona i boravka u donjem dijelu tablice napravi nešto lijepo. Želim biti dio toga. Želim da ostanemo u plasmanu koji nas vodi u Europu, a nemam što skrivati: cilj nam je i u Kupu igrati do samog kraja, dakle ući u finale i boriti se da taj trofej po drugi put dođe u Osijek - izjavio je Barišić.

-------------------------------------------------------------------------------

Osim što Barišić ostaje u Gradskom vrtu, navijači Bijelo-plavih bi mogli uživati u majstorijama moldavskog reprezentativca Radua Ginsarija.

Ginsari je ofenzivni veznjak s 10 nastupa za reprezentaciju Moldavije, prošao je sve omladinske uzraste svoje zemlje, a trener Osijeka Zoran Zekić ga zna iz prve ruke obzirom da ga je vodio u Sheriffu iz Tiraspola gdje 25-godišnjak igra i danas.

Također, Osijeku je zanimljiv i Ricardinho koji je suigrač Ginsaruu u Sheriffu - objavili su slavonski portali.

Inače, Ricardinho je 27-godišnji brazilski ofenzivac koji ordinira na poziciji lijevog krila, ali može igrati s obje noge. Karijeru je počeo u Santo Andreu, a kasnije ga je put nanio u Europu gdje je nosio dres Gornika, Wisle i Lechije u Poljskoj, a u Moldaviju je stigao 2013. godine. Za Sheriff ima 37 pogodaka i 79 nastupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:18