EX-STANOVNIK POLJUDA

U POTRAZI ZA KLUBOM Vukušić raskinuo s Pescarom, ali Bijeli ne razmišljaju o njemu

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 21. srpanj 2014. 17:52

Gotovo su dvije godine prošle otkad je Ante Vukušić napustio Hajdu k i prešao u Pescaru, a splitski klub još nije uspio naplatiti potraživanja od Talijana. Taj spor će trajati još neko vrijeme, ne zna se točno koliki je dug, ali ono što se zna jest da 23-godišnji napadač više ne stanuje na drugoj obali Jadrana.

Prije nekoliko dana dogovorio je sporazumni raskid ugovora s Pescarom i sada je slobodan igrač, u potrazi za novim klubom. Trener Marco Baroni nije ga pozvao na pripreme za novu sezonu, a iz kluba je ubrzo stiglo šturo priopćenje kako na njega više ne računaju. Nakon što je prije nekoliko godina bljesnuo i predviđala mu se blistava karijera danas je na prekretnici, trenira samostalno i pokušava pronaći klub u kojem će opet tresti mreže kao što je činio u Hajduku. Logično je pomisliti postoji li opcija da karijeru oživi u Hajduku, o tome se nešto pisalo i govorilo još prošle jeseni kada je bilo jasno da za Vukušića nema budućnosti u Pescari. Nije mladi napadač krio da bi se rado vratio u Hajduk, svidio mu se rad trenera Tudora, ali kontakta s klubom nije bilo.

Čini se da je tako i danas, nema naznaka da na Poljudu razmišljaju o njemu iako su okolnosti bitno drugačije prije nego prije nekoliko mjeseci. Ponajprije što se tiče financija, sigurno je da bi danas koštao znatno manje nego dok je imao ugovor s Pescarom. Uz to se po statusu uklapa u Hajdukova mjerila kada su u pitanju dolasci igrača, Bijeli mogu dovesti samo igrače koji su slobodni i za njih ne treba platiti odštetu. Naravno, ne može mu Hajduk ni dati plaću kolika mu je bila u Pescari, i po tom pitanju na Poljudu postoje pravila u koja se moraju uklopiti svi koji žele postati dio Tudorove momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 00:43