CROPIX
NA PUTU ZA TITULU

U RIJECI PRŠTE OGROMNIM OPTIMIZMOM 'Rijeka je prvak! Ne opterećujemo se glupostima, imamo 5 bodova više, šutimo, radimo i idemo dalje'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. travanj 2017. 22:47

Iako je zbog poslovnih obveza još sredinom tjedna morao otputovati, predsjednik Rijeke Damir Mišković ipak se našao na Drosini kako bi uživo svjedočio susjedskom derbiju Istre 1961 i Rijeke. I za razliku od mnogih igrača nije djelovao nimalo utučeno, ili je to vješto skrivao u sebi, nakon remija koji je Bijelima onemogućio da odu na plus sedam i ubiju prvenstvo. Iako je kod mnogih ostala gorčina, isključivo zbog činjenice da Rijeka nije uspjela iskoristiti krivi korak Dinama, Mišković je rezultat ocijenio realnim.

- Odlična utakmica kojom je HNL još jednom pokazao koliko je zanimljiv. Konačni rezultat je realan, imali smo puno prilika koje nismo iskoristili i to je to, nema se što dodati. Imamo pet bodova više od Dinama, šutimo, radimo i idemo dalje svojim putem - rekao je Mišković.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Pitanje koje je neizbježno ostalo u zraku nakon što je Fran Jović odsvirao kraj bilo je je li Rijeka osvojila jedan ili izgubila dva boda.

- To je nogomet. Propustili smo puno prilika i rezultat je takav kakav je. Pet bodova prednosti koje imamo je čudo, nešto što nitko nije očekivao i za mene je Rijeka danas prvak. Svaki bod je bitan, jedan ili tri. Najvažnije je ići naprijed, ne opterećivati se glupostima i pobjeđivati. To je recept.

Posljednjih se dana puno pričalo o stvarima koje su mogle krojiti naslov prvaka, apsurdne priče oko izrečene pa poništene kazne Soudaniju, ali predsjednik Bijelih nije se želio upuštati u komentiranje ili seciranje događaja koji su “zabavljali” nogometnu javnost.

- Što imam od komentiranja? Nikada nismo javno komentirali, nećemo ni sada. Meni je bitno da Rijeka ide naprijed, a i s ovim bodom u Puli smo to napravili - zaključio je Damir Mišković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:58