RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VELIKI TALENT

U Turopolje stiže zvučno pojačanje iz Ajaxa! Gorica iskoristila veliku priliku i dogovorila sjajan posao

Gorica je već pet mladih igrača dovela, a vratio se i Martin Šroler (22) s posudbe u Interu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 15. lipanj 2021. 15:39

Novi trener Krunoslav Rendulić započeo je pripreme Gorice u ponedjeljak u prorijeđenom sastavu jer je desetak prvotimaca i reprezentativaca dobilo produljeni odmor još ovaj tjedan. Fran Brodić (24), Saša Marjanović (19) i Tin Janušić (19) već su postali novi igrači velikogoričkog kluba, a samo formalnosti od toga dijele ofenzivnog veznjaka Tonija Fruka (20). On je član Fiorentine, a prošlu sezonu je kao posuđen igrač bio najbolji pojedinac drugoligaša Dubrave Tim Kabel s osam golova i tri asistencije u 24 nastupa.

Ipak, najzvučnije ime bit će mladi hrvatski reprezentativac Dominik Kotarski (21), vratar amsterdamskog Ajaxa, koji dolazi u Goricu na posudbu. Kotarski je ljeta 2017. iz Dinama ostvario transfer u Ajax, ali u žestokoj konkurenciji iskusnijih vratara nije još dobio priliku. Gorica je to odlično iskoristila i dovodi Kotarskog u svoje redove, pa Ivan Banić dobiva jakog konkurenta na vratarskoj poziciji. Dečko iz Brestovca Orehovečkog pokraj Zaboka, proglašavan je najvećim hrvatskim vratarskim talentom, a njegova velika želja je to početi i dokazivati u seniorskoj konkurenciji, za što bi Gorica mogla biti idealno mjesto.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Afirmacija mladih igrača jedan je od temeljnih ciljeva ovog kluba, a trener Rendulić je na svom prošlom poslu u Šibeniku dokazao da je to sposoban napraviti, pa je dovoljno spomenuti Marka Bulata, koji je prešao u Dinamo, te hajdukovca Emira Sahitija. Gorica je tako pet mladih već dovela, vratio se i Martin Šroler (22) s posudbe u zaprešićkom Interu, a treba podvući i ime brazilskog napadača Cruza (19), koji je bio na posudbi u trećeligašu Kurilovcu.

Dok je Cruz zabijao, Kurilovec je bio prvi, a kada se ozlijedio, Kurilovec se nije mogao sastati s pobjedom. Cruz je na pripreme Gorice došao zdrav i spreman.

Juniorska momčad Gorice izborila je kvalifikacije za 1. HNL, a utakmica odluke je u subotu, 19. lipnja, kada će momčad trenera Svena Raića ugostiti vinkovačku Cibaliju. Pobjednik će postati prvoligaš, a od sljedeće sezone natjecanje najboljih juniorskih klubova brojit će 16 članova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:30