Ronald Gorsic / CROPIX
ZAGREB - DINAMO 0:3

Učenik Jurčić bez milosti za učitelja Ćiru, očajni Pjesnici nikad bliže Drugoj ligi!

Dinamo je bez problema u Kranjčevićevoj došao do uvjerljice pobjede od 3-0 (Beqiraj, Krstanović 2). Ćirini Pjesnici i dalje su prikovani za dno HNL ljestvice
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. travanj 2013. 17:00

Gradski derbi Zagreba i Dinama na tribine stadiona u Kranjčevićevoj ulici privukao je nešto više od 2500 gledatelja. Nogometnim zaljubljenicima u prilog nisu išli ni vremenski uvjeti, pa i kiša koja je nemilice padala tijekom cijeloga dana.

Obje momčadi u ovaj su ogled ušle bitno oslabljene, a domaći trener Miroslav Blažević na koncu nije mogao računati ni na najavljenog Safeta Nadarevića, lidera Zagrebove obrane. Zadnju liniju Pjesnika tako su činili nadareni klinci poput Denisa Kolingera i Dominika Kovačića...

Dinamo se od samog početka nametnuo na travnjaku, zagospodario terenom i zaigrao čuveni "posjed lopte". Zagreb se poprilično zatvorio, defenziva je ovoga puta ipak bila glavni recept u viziji Ćire Blaževića koji je jasno kazao da protiv favorita želi ostati neporažen. No, Dinamo unatoč terenskoj dominaciji, nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti vratima mladog Livakovića. Sve do 20. minute kada je Ademi lijevom nogom tukao pokraj gola. Samo dvije minute kasnije prijete i domaćini. Mnogo opasnije. Jurendić se probio zdesna, ubacio loptu na peterac gostiju, gdje Bevab glavom tuče iznad gola.

Nevolje za Krunu Jurčića krenule su u 29. minuti, kada je igru zbog ozljede morao napustiti Šime Vrsaljko. Zanimljivo, nesretni Vrsaljko ozlijedio se u 21. minuti, a sljedećih osam minuta nije bilo nijednog prekida! Umjesto njega na travnjak je stupio Husejinović koji je to vrijeme proveo čekajući prvi prekid!

Defenzivni blok Zagreba u prvom je dijelu djelovao čvrsto, a zagrebaši su nerijetko nakon oduzetih lopti jurišali u brze kontranapade. U jednom takvom, onom iz 40. minute, Bevab je snažnim udarcem sa 20-ak metara zatresao gredu. I zaslužio prvi pljesak na jučerašnjoj utakmici.

Početkom nastavka Dinamo je stigao do prvog pogotka...

0:1 - Beqiraj (48)

Crnogorski napadač u prvom je kontaktu s loptom poentirao za vodstvo Modrih. Sammir je prošao desnom stranom i povratnom loptom pronašao Beqiraja koji iz blizine bez većih problema vara Livakovića.

Početni pogodak Modrima je dao krila, pa su igrači Dinama još žešće krenuli prema vratima Zagreba. Novu prigodu Beqiraj je imao u 56. minuti. Husejinović je strijelcu jedinog pogotka na utakmici pripremio mat-situaciju, ali Beqiraj je cijelu akciju 'uništio' krivim primanjem lopte.

0:2 - Krstanović (63)

Dinamo je do drugog pogotka stigao iz prekida. Pamić je ubacio iz kuta s desne strane, a Krstanović u zračnom dvoboju dva igrača s brojem 99 nadskočio Grafa i poentirao.

Ni Kruno Jurčić neće dugo slaviti pobjedu u Kranjčevićevoj ulici. Gradski derbi donio je svoje žrtve, nakon Vrsaljka, utakmicu je zbog ozljede napustio i Ademi. A i Halilović koji je zamijenjen na odmoru šepao je krajem prvoga dijela.

Fatos Beqiraj očigledno polako ulazi u formu. Crnogorac je bio najopasniji igrač Dinama u drugome dijelu. Razigrani Beqiraj u 70. minuti dalekometnim je pokušajem pogodio vratnicu.

0:3 - Krstanović (80)

Dinamo je na čudan način stigao i do trećeg pogotka. Pamić je izveo korner s lijeve strane, Beqiraj je u izglednoj situaciji tukao, no Bevab je sjajno blokirao njegov pokušaj. Lopta se odbila do Krstanovića koji iz blizine pogađa za potvrdu pobjede gostiju.

ZAGREB - DINAMO 0-3 (Beqiraj 47, Krstanović 63, 80)

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

80. minuta - Korner je ponovno bio koban za Pjesnike. Opet je ubacio Pamić, udarac Beqiraja je blokiran, ali lopta se odbija do Krstanovića koji iz blizine pogađa za 3-0.

63. minuta - U Kranjčevićevoj je vjerojatno sve riješeno, Dinamo je udvostručio vodstvo. Iz kornera je nabacio Pamić, a Krstanović s prve vratnice samo skrenuo loptu u mrežu.

47. minuta - Fatos Beqiraj je zamijenio Halilovića na poluvremenu i već nakon dvije minute doveo Dinamo u vodstvo. Leko je izveo aut, Sammir je s desne strane uputio prizemnu loptu, a usamljeni Beqiraj sa sedam metara trese mrežu

Završeno je prvo poluvrijeme!

40. minuta - Bevab je okrenuo Leku, pucao s 18 metara i pogodio gredu!

33. minuta - Husejinović je pucao s 15 metara iskosa, lopta je otišla ravno u ruke Livakovića.

29. minuta - Ozlijedio se Šime Vrsaljko, u igru ulazi Husejinović.

22. minuta - Jurendić je iz teške pozicije ubacio s desne strane, a Bevab je sa 7-8 metara glavom pucao visoko preko gola. Moglo je to biti i puno opasnije po Kelavu...

20. minuta - Prvi pokušaj na utakmici. Sammir je provukao loptu do Ademija, koji je pucao iz okreta s 16 metara, ali lopta je prošla nekoliko metara od vratnice.

9. minuta - Totalna dominacija Dinama od samog početka, a ako je vjerovati službenoj statistici, Zagreb u prvih osam minuta ima nevjerojatnih 7 posto posjeda lopte...

5. minuta - Na tribinama je tek nešto više do 1000 gledatelja, a dobar dio travnjaka je natopljen vodom. Kiša, nažalost, ne prestaje padati...

Utakmica je počela!

Stadion: Kranjčevićeva, Zagreb

Suci: Ante Vučemilović (Osijek), Dalibor Conjar (Osijek), Miro Grgić (Osijek), Igor Pristovnik (Zagreb)

ZAGREB: Livaković - Jurendić, Kolinger, Graf, Djengoue, Bevab - Kovačić, Handžić, Ćurjurić, Šovšić - Medić

DINAMO: Kelava - Vrsaljko (od 29. Husejinović), Jedvaj, Addy, Pivarić - Leko - Halilović (od 46. Beqiraj), Ademi (od 61. Pamić), Sammir, Brozović - Krstanović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 09:13