Goran Tomić (u sredini) s pomoćnicima
 RONALD GORSIC/CROPIX
NALET OPTIMIZMA

‘Udara nas sa svih strana, sve se slomilo na nama, ali mi ćemo prvi u Hrvatskoj imati imunitet krda!‘

Najviše su nastradali od svih hrvatskih prvoligaša, ali vraćaju se na travnjake već za šest dana!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. listopad 2020. 22:47

Koronavirus je napao Kajzericu svim silama. Lokomotiva je najviše nastradala od svih hrvatskih prvoligaša. Zbog nasrtaja virusa momčad Gorana Tomića već je odgodila dvije utakmice, protiv Osijeka i Hajduka, a još jednu, onu protiv koprivničkog prvoligaša Slavena Belupa, zbog europskih obveza. Ovu posljednju s Farmaceutima će odigrati u srijedu, 28. listopada.

Trener Lokomotive je zaista u skroz nezgodnoj situaciji, na treninzima trenutačno ima 12 seniora i tri juniora, ukupno 15 igrača.

- Igramo u srijedu, neki igrači će se oporaviti, izaći iz samoizolacije. Jedino što nas je malo na treningu, ali što se može napraviti? Morat ćemo se posložiti nekako za utakmicu sa Slavenom Belupom. Naravno da igrači koji će se vratiti neće biti u optimalnom stanju. Tako nam je isto bilo na početku sezone, igrači su dva tjedna bili izvan svega, onda su se vratili, ali trebalo im je vremena da se vrate u optimalno stanje - kaže nam Tomić.

Na žalost Lokosa, ova sezona im je zaista turbulentna. Osim što su im zbog transfera otišli ponajbolji igrači, priča s koronavirusom samo je sol na ranu.

- Jednostavno, kao da se sve slama na nama. Kao da nas je pod svoje uzela neka viša sila. Baš nas je udarilo sa svih strana. Sve po nama... Kad smo ulazili u sezonu, na prvim europskim utakmicama nismo imali četiri-pet igrača, sad opet. Taman kad smo se počeli malo oporavljati, stigla je opet neugoda. Međutim, ima tu neke logike, mi živimo i radimo u Zagrebu, tu je trenutačno najveće žarište, pa onda i ne treba čuditi što nas napada virus. Ništa, idemo se spremiti za Slaven Belupo i probati napraviti najbolje što možemo.

Za kraj, trener Lokosa našao je i prostor za šalu u ovim teškim trenucima za Lokomotivu. Nije ga napustio vedri duh, iako je ta to zaista mnogo razloga.

- Ha, kako sada stvari stoje, Lokomotiva će od svih hrvatskih nogometnih klubova prva steći imunitet krda!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 11:08